Kaspersky: Εταιρεία κυβερνοασφάλειας πού μας πληροφορεί ότι οι κυβερνοεπιθέσεις στην Ελλάδα το 2024 ξεπέρασαν τα 15,2 μύρια. Αυτές οι επιθέσεις πού δέχονται παγκοσμίως οι ψηφιοποιημένες υπηρεσίες όλων των κρατών, προκαλούν ένα κόστος-ζημιά 10,5 τρις δολάρια. Το πόσον ζαλίζει, αλλά γιατί οι χάκερ επιτυγχάνουν να διεισδύουν στους ψηφιακούς χώρους;;
Υπάρχει μία διεθνής πρεμούρα, διαφημισμένη ως απαραίτητη στις μέρες μας πρακτική, πού βοηθά κράτη, κυβερνήσεις, οργανισμούς, τράπεζες και απλούς πολίτες, ώστε να διεκπεραιώνουν σε ταχύτατο χρόνο όλες τις δουλειές τους. Σκοπός η άμεση επαφή δια ψηφιακών μέσων, πού κυρίως εκμηδενίζει τον χρόνο των συναλλαγών πάσης φύσεως και βεβαίως μειώνει σημαντικά το κόστος σε χρήμα.
Έτσι, λοιπόν, με έναν υπολογιστή ο καθείς μπορεί να βρίσκεται οπουδήποτε. Κράτη και κυβερνήσεις ψηφιοποιούν τα πάντα. Καταχωρούνται ενέργειες, δράσεις, μελλοντικά προγράμματα, οικονομικά στοιχεία, υπηρεσίες όπως υπουργεία και δημόσιοι οργανισμοί και οι πολίτες συλλήβδην μετά ή άνευ της συναίνεσης τους. Οι δε τράπεζες ήδη έχουν προχωρήσει περισσότερον και πλέον λειτουργούν με ελάχιστο προσωπικό, αφού τα μηχανήματα συναλλαγών αντικατέστησαν τα γκισέ. Η τάση για την ψηφιακή εποχή είναι παγκόσμια, αλλά στον βωμό της προόδου (;;) παραβλέπεται και θίγεται ο Άνθρωπος.
Όλοι είμαστε εξαρτημένοι από τα ψηφιακά συστήματα, τους υπερυπολογιστές και την τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ). Και ενώ η επέκταση και έκθεση σε κάθε έκφανση τού βίου μας τρέχει με ταχύτητα, απουσιάζει τραγικά και επικίνδυνα η ασφάλεια λειτουργίας των ψηφιακών εφαρμογών. Το βλέπουμε συχνά με αλλεπάλληλες επιθέσεις χάκερ σε κυβερνητικούς στόχους. Το αυτό ισχύει και στα τραπεζικά ιδρύματα. Οι πολίτες τρομάζουν μην βρεθούν μπλοκαρισμένοι σε σκοτεινά δίκτυα πού παραβιάζουν εύκολα προσωπικά δεδομένα. Και ένα μείζον θέμα πού αποσιωπάται είναι η εθνική ασφάλεια, αφού η ελληνική κυβέρνηση τρέχει την ψηφιοποίηση με κάθε τρόπο και μέσον. Και η απειλή, φίλοι μου, είναι υπαρκτή, αφού η ασφάλεια των συστημάτων υστερεί έναντι των πλεονεκτημάτων και ικανοτήτων των πειρατών πού λεηλατούν ο, τι βρουν πρόσφορο.
Ο Έλλην πολίτης με όσα μπορεί να γνωρίζει, αισθάνεται απροστάτευτος, εύκολος στόχος. Βιάζεται η κυβέρνηση να εφαρμόσει τις νέες ταυτότητες με τον διαβόητο τσιπάκι RFID. Η κατάσταση έχει κυριολεκτικά ξεφύγει πέραν πάσης λογικής. Οι ταυτότητες πλέον θα είναι ο ψηφιακός ρουφιάνος αφού αποθηκεύουν προσωπικές πληροφορίες, βιομετρικά στοιχεία και άλλες κρυφές προεκτάσεις, πού αποτελούν μαζί με τον προσωπικό αριθμό, κίνδυνο για τις ατομικές ελευθερίες. Το χακάρισμα μιας νέας ταυτότητας είναι η είσοδος σε απάτες, κλοπές, υπεξαιρέσεις και στον απόλυτο έλεγχο των μαζών από τα σκοτεινά κέντρα πού προωθούν την ψηφιοποίηση. Η παγκόσμια σκλαβιά είναι πλέον ορατή στον ορίζοντα.
Υπάρχουν βέβαια οι φανατικοί θιασώτες του ψηφιακού κόσμου και εν μέρει θα μπορούσα να συμφωνήσω μαζί τους, αν υπήρχαν και τα ανάλογα συστήματα ασφαλείας. Η σημερινή ελληνική κυβέρνηση όμως μας έχει συνηθίσει σε λάθη επί λαθών, σε αμέτρητα σκάνδαλα, σε απομείωση της εθνικής ασφάλειας και κυριαρχίας, σε κατακρεούργηση της εθνικής οικονομίας και στην καταπάτηση των δικαιωμάτων τού πολίτη. Επιμείνει ανερυθρίαστα στην στέρηση της ελευθερίας μας με αμφιλεγόμενους νόμους, ώστε σταδιακά να δεχθούμε περιορισμούς και απαγορεύσεις. Αναφέρομαι σε ύπουλες διαδικασίες πού άρχισαν με την απαγόρευση τού καπνίσματος προ ετών και φθάνουμε τώρα στα τροχόσπιτα και τις ψησταριές στα πανηγύρια των χωριών. Καταλήγω ότι οι θλιβερές υπάρξεις των πολιτικών, δοκιμάζουν τις αντοχές και τις ανάγκες μας.
Αυτές οι ανάγκες μας, αγαπητοί μου, καλύπτονται σήμερα από την δημόσια διοίκηση;; Τι σχεδιάζει και πώς δρα το κράτος για την κοινωνία;; Διότι η δημόσια διοίκηση σε μία χρηστή Πολιτεία, μέριμνα με δίκαιους νόμους να αντιμετωπίζονται ανάγκες τού παρόντος, υπαρκτές και όχι μόνον οι μελλοντικές, όταν εμφανιστούν και αν εμφανιστούν.
Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ με γνώση στο τετελεσμένο παρελθόν, εκτιμά και υπολογίζει το σήμερα και οπωσδήποτε έχει το βλέμμα στο μέλλον. Επιδοκιμάζει τις μοντέρνες τεχνολογίες και επιστημονικές ανακαλύψεις, οριοθετεί τους κινδύνους, εστιάζει στην ασφάλεια και τον ΆΝΘΡΩΠΟ. Και θέτει τις ανάγκες, προϋποθέσεις και προορισμούς στο τραπέζι με σεβασμό στο Αξιακό σύστημα, πού βλέπει τον πολίτη ως κινητήριο δύναμη και πυλώνα δημιουργίας της ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ. Και κατά συνέπειαν η χρηστή δημόσια διοίκηση θεμελιώνεται αδιαπραγμάτευτα στις ανθρώπινες αξίες, στην ανθρώπινη ύπαρξη.
Πετάω, λοιπόν, το γάντι και περιμένω απάντηση από το κατεστημένο πολιτικό καθεστώς πού εγκληματικά αδιαφορεί για την πατρίδα μας και τούς αιρετούς ψηφισμένους πού ουδόλως δικαιολογούν την παρουσία τους.
Μενέλαος