Ελληνική γλώσσα, γραφή και σύμβολα ελληνικά υπήρχαν από πάντα για πάντα!!!

Πόσες είναι οι ομιλούμενες γλώσσες σήμερα;; Σίγουρα χιλιάδες.
Και με τις κατά τόπους διαλέκτους;;
Ουκ έστι αριθμός.

Άρα για να συνεννοηθούν δύο άνθρωποι από διαφορετικά μήκη και πλάτη θα ήταν αδύνατον, αν δεν προέκυπτε τεχνηέντως η αγγλική γλώσσα κατά κύριον λόγο και κάποιες άλλες με μικρότερη χρήση. Έτσι επικοινωνούμε. Και όταν ομιλούμε για γλώσσες, δεν μας διαφεύγει και η γραφή. Η οποία γραφή έχει μια παράξενη διαδρομή.

Θέλω να κάνω σαφές και προτείνω να εμβαθύνετε σε μια λεπτομέρεια πολύ καλά κρυμμένη. Αντιμετωπίζουμε μια λαίλαπα ερευνών, ανακαλύψεων, επιστημονικών εργασιών πάσης φύσεως και πληθώρα ανακοινώσεων και αποτελεσμάτων, που μας αφήνουν με το στόμα ανοιχτό. Και δίνουμε μεγάλη αξία στους ερευνητές, επιστήμονες, αρχαιολόγους κλπ. Εδώ είναι η παγίδα που βασίζεται στην άγνοια και τον εκρηκτικό αντίκτυπο, οπότε είμαστε έτοιμοι να πιστέψουμε τα πάντα.

Αναρωτηθήκαμε ποτέ αν όλα όσα σερβίρονται είναι αληθή και όχι υποβολιμαία;; Σκεφτήκατε ποτέ μήπως είναι ψευδή, *μαγειρεμένα* και εξυπηρετούν δολίως συμφέροντα αδιανόητα για τον κοινό νου;; Μήπως είναι κατά παραγγελία;;

Επανερχόμαστε στις γλώσσες, αλλά κανονικά πρέπει να λέμε γραφή. Κατά καιρούς αρχαιολόγοι κατόπιν ανασκαφών, ανακαλύπτουν στοιχεία γραφής σε πέτρα ή κεραμικά, κάποιων λαών που υποτίθεται ζούσαν στην περιοχή, αλλά εξαφανίστηκαν. Και το θεωρούν γλώσσα. Έχουμε δλδ οπτική αίσθηση συμβόλων και απουσιάζει η ακουστική, ο λόγος και ήχος που χρησιμοποιούσαν οι τότε πληθυσμοί.

Άρα αφού δεν ακούμε την γλώσσα, το προσφερόμενο αποτέλεσμα είναι ελλιπείς. Αφού είναι μισό, τότε εύκολα μπορώ να ισχυριστώ ότι από πίσω κάτι κρύβεται. Και οι υποψίες μου δικαιολογούνται απολύτως, διότι σήμερα υπάρχει γλώσσα χιλιετιών, η οποία ομιλείται συνεχώς και διατηρεί την πανάρχαια γραφή της. Και είναι μοναδική. Η ελληνική γλώσσα και γραφή.

Ο λόγος της σημερινής μας επαφής, είναι μια πρόσφατη ανακάλυψη στην Μέση Ανατολή, που ανάγεται στο 2400πχ και την θεωρούν κομβικό σημείο στην γλωσσολογία.

Μα τι λέτε, κύριοι;; Το 2400 π. Χ. είναι λίαν πρόσφατο για την ελληνική γλώσσα και γραφή. Τα ελληνικά γράφονται και ομιλούνται για δεκάδες χιλιάδες χρόνια πίσω. Και πάντα με τον ίδιο τρόπο. Μπορεί στην ελληνική γλώσσα να εισχώρησαν νέοι όροι, όμως όλος ο κορμός των μυρίων λημμάτων και της γραφής, παραμένει αυτούσιος με τους αρχαίους χρόνους. Και εδώ δεν υπάρχει αντίρρηση.

Γλώσσες και γραφή χρησιμοποιήθηκαν από λαούς με μέγιστο βάθος χρόνου χιλίων ή δις χιλίων ετών και ως προς τις ευρωπαϊκές, είναι πολύ νεώτερες. Και ένας ερευνητής που σέβεται τον εαυτόν του και την υπόληψη του, θα παραδεχτεί ότι πίσω στον χρόνο έγινε η μεγαλύτερη ληστεία γνώσεων και κλοπή πνευματικών δικαιωμάτων.

Γιατί;; Διότι, αγαπητοί μου, όλες οι γλώσσες αρχήν είχαν την ελληνική, που ήταν ο μοναδικός τρόπος επικοινωνίας στο παρελθόν. Ήταν δηλαδή η διεθνής γλώσσα, η μητέρα των γλωσσών.

Παλαιότερες και νεότερες γλώσσες δανείστηκαν πλήθος ελληνικών λέξεων για να μπορέσουν να εξελιχθούν. Το βλέπουμε παντού, η ελληνική να εμπλουτίζει και να διευκολύνει την επαφή και επικοινωνία των ανθρώπων, απανταχού της Γαίας. Και στρεφόμενοι στην γραφή και χρήση συμβόλων και γραμμάτων από άλλες γλώσσες, η *υπεξαίρεση*, φθάνει σε δυσθεώρητο ύψος.

Κυρίες και κύριοι σ’ όλον τον πλανήτη, όταν μας ερωτούν αν ομιλούμε ελληνικά, αν είμαστε ειλικρινείς, απαντάμε με ένα μεγάλο ΝΑΙ !!!!.

Χρήστος Κράγιας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ