Λειψυδρία και περιορισμός στο νερό…τι άλλο θα ζήσουμε στην Ελλάδα…(ΒΙΝΤΕΟ)

Σε πολλές περιοχές της Ελλάδος έχει σημάνει συναγερμός καθώς λίμνες, ποτάμια και φράγματα έχουν αρχίσει και στερεύουν, ήδη 14 δήμοι έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης λαμβάνοντας έκτακτα μέτρα όπως

  • Αναστολή όλων των μη υδρευτικών χρήσεων των δημοτικών παροχών (άρδευση, αναψυχή κ.λπ.)
  • Άμεση παύση των αντλήσεων από όλες τις γεωτρήσεις της παραλιακής ζώνης
  • Περιορισμός της κατανάλωσης αποκλειστικά εντός των οικιών
  • Συνεχείς έλεγχοι κατανάλωσης από το σύνολο του προσωπικού της ΔΕΥΑΛ-ΑΓ. Θ. και σταδιακά μέτρα εξοικονόμησης (προειδοποίηση, πρόστιμο, διακοπή)

Για τον δήμο Λουτρακίου- Αγ. Θεοδώρου. Μερικές ακόμα περιοχές που αντιμετωπίζουν πρόβλημα είναι αρκετά νησιά, αρκετές περιοχές της Πελοποννήσου άλλα και δήμοι στο νομό Μαγνησίας.

Αρκετά Μ.Μ.Ε. έχουν επιδοθεί της τελευταίες ημέρες σε ειδήσεις και άρθρα τρομολαγνείας αναφέροντας ότι οι προβλέψεις είναι δυσοίωνες για το μέλλον, επίσης καθηγητές τοποθετήθηκαν επί του θέματος όπως ο κ.Ντάφης και κ.Λέκκας με τον τελευταίο να αναφέρει ότι :«Υπάρχουν δύο παράγοντες που η Ελλάδα έφτασε να υποφέρει από λειψυδρία. Είναι οι υδρο μετεωρολογικοί παράγοντες, δηλαδή η ανομβρία που υπήρχε τον προηγούμενο χειμώνα αλλά και τα προηγούμενα χρόνια η οποία δεν τροφοδότησε ούτε τους υπόγειους υδροφόρους ορίζοντες, ούτε τους υπόγειους ταμιευτήρες. Υπάρχει έτσι το πρωτογενές έλλειμμα σε νερό. Ο δεύτερος παράγοντας είναι η αύξηση της κατανάλωσης. Λόγω της ξηρασίας και της αύξησης των θερμοκρασιών η κατανάλωση έχει φτάσει στα ύψη. Ειδικά στα νησιά η κατανάλωση αυξάνεται από τον τουρισμό και τον υπερτουρισμό. Δημιουργούνται συνεπώς πολλά προβλήματα στο τουριστικό τομέα αλλά και στον αγροτικό τομέα, όπου εκεί δεν μπορούν να παραχθούν πια τα αγροτικά προϊόντα. Επίσης, σταδιακά προκύπτει η λεγόμενη ερημοποίηση».

 Πως είναι δυνατόν στον πλανήτη μας ο οποίος τα ¾ του καλύπτονται από νερό να έχουμε φτάσει στο σημείο να τρομοκρατούμε τους πολίτες μιλώντας για λειψυδρία, πως είναι δυνατόν αυτό το θείο δώρο το νερό το οποίο έχει δοθεί με αφθονία από την δημιουργία σε όλα τα δημιουργήματα αυτού του πλανήτη να έχει έλλειψη. Ας θυμηθούμε λοιπόν πως το νερό κανείς δεν μπορεί να το πάρει από τον πλανήτη και να το πάει κάπου αλλού, ας θυμηθούμε ότι το νερό είναι αθάνατο, αμετάβλητο και κανείς δεν μπορεί να το καταστρέψει, να το τιμωρήσει ή να το αλλοιώσει.

Ο πολιτικός φορέας Ε.ΣΥ. μέσω τον προγραμματικών δηλώσεων όπου έχει καταθέσει στην εισαγγελία του Αρείου πάγου με αριθμό πρωτοκόλλου 6199/04-09-2015 έχει δεσμευτεί να εκτελέσει τα παρακάτω μέτρα όσον αφορά το νερό το οποίο και εντάσσει στους νευραλγικούς κύριους άξονες της πολιτείας.
Στέλιος Δρόσος

ΝΕΡΟ / ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Γ
ΝΕΥΡΑΛΓΙΚΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΑΞΟΝΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ
11.0 ΝΕΡΟ
11.1. Το νερό εδόθη με αφθονία στον άνθρωπο από τους Δημιουργούς του πλανήτη. Ο άνθρωπος πρέπει να σέβεται αυτό το θείο δώρο, πρέπει να σέβεται απόλυτα τα ποτάμια, τις λίμνες, τις πηγές, τα ρυάκια, τις θάλασσες να μην τα μολύνει και να ενεργεί όπως φροντίζει να μην μολύνεται ο εαυτός του.
11.2. Όπου απαιτούνται διεργασίες παραγωγικές με νερό θα τοποθετούνται για την
απόλυτη καθαριότητα του νερού οι πιο τεχνολογικά άρτιοι βιολογικοί καθαρισμοί.
11.3. Καθαρισμός όλων των υδάτων θα γίνουν από την Πολιτεία μας από συχνότητες
αποστατικές που με αυτές τώρα δηλητηριάζουν το νερό.
11.4. Το νερό θα πάρει πάλι τη μορφή, την κρυστάλλωση, τις θείες ιδιότητες, τις
ενέργειες και τα ιχνοστοιχεία που νομοτελειακά μεταφέρει γιατί έτσι μόνο
προορίζεται για τον άνθρωπο.
11.5. Το νερό είναι θείο δώρο. Δεν το παράγει κανένας. Έτσι δεν θα μπορεί ποτέ
να πωλείται. Το κόστος κατανάλωσης, η οποία πρέπει να γίνεται πάντα με σεβασμό,
είναι το κόστος της κατασκευής και συντήρησης του δικτύου διανομής.
11.6. Το νερό μπορεί να πωλείται μόνο ως συνιστώσα τελικού επεξεργασμένου
προϊόντος.
11.7. Θα γίνει ειδική επεξεργασία του θαλάσσιου νερού ούτως ώστε να
αντιμετωπιστεί το πρόβλημα λειψυδρίας που αντιμετωπίζουν αρκετά νησιά και μέρη
της ηπειρωτικής Ελλάδος.
11.8. Θα διορθωθεί το δίκτυο μεταφοράς νερού σε όλες τις αγροτικές,
παραμεθόριες περιοχές, αστικά κέντρα κτλ ούτως ώστε να υπάρχει ισορροπημένη
κάλυψη και συνεχής παροχή νερού που να καλύπτει όλες τις ανάγκες.

ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Ε.ΣΥ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ