25η Δεκεμβρίου..Πρώτα-πρώτα ένας ενδεικτικός κατάλογος θεών που γεννήθηκαν αυτήν την ημερομηνία. Όσιρις, Ώρος, Ζαρατούστρα, Κρίσνα, Μίθρας, Βούδας, Ιησούς. Γεννήθηκαν σε σπηλιές από παρθένες μητέρες και είχαν 12 μαθητές.
Ανέκαθεν ο άνθρωπος εκστασιασμένος κοιτούσε τον ουρανό. Ο ήλιος την ημέρα και ο νυχτερινός διάκοσμος, ήταν το έναυσμα για έρευνα και απαντήσεις σε απορίες. Και κάποιοι, κάποτε, βρήκαν την ευκαιρία συνδυάζοντας αστρονομικά φαινόμενα με μύχιες σκέψεις και προθέσεις, να στήσουν σκηνικά θρησκειών.
Ο Σείριος είναι το λαμπρότερο αστέρι στον χειμερινό ουρανό. Ξεχωρίζει για την φωτεινότητα του και με αστρονομικά στοιχεία βρίσκεται σε απόσταση 8,6 ετών φωτός από την ΓΑΙΑ ΔΗΜΗΤΡΑ, τον πλανήτη μας. Τον συναντάμε σε μύθους και ιστορίες βάθους χιλιετιών σε πολλούς λαούς και πολιτισμούς του παρελθόντος.
Από το Αστεροσκοπείο του Γιοχάνεσμπουργκ ανακαλύφτηκε το 1926, ότι πέριξ του ήλιου Σείριου, περιστρέφεται έτερος αστέρας-ήλιος, ο Σείριος Β, ο οποίος λόγω της λαμπρότητας του Σείριου Α, δεν ήταν ορατός και διαγράφει τροχιά 50 ετών. Τώρα, βέβαια, πως η φυλή των Ντόγκον, στην περιοχή Μάλι της Αφρικής, γνώριζαν για τον Σείριο Β, αυτό αν θέλετε μπορείτε να το μάθετε εύκολα πλέον.
Κατόπιν ανακαλύφθηκε και τρίτος μικρότερος αστέρας, ο Σείριος Γ, οπότε έχουμε ένα σύστημα τριών ήλιων, που φαίνονται στον ουρανό ως ένας, αποτελούν ΜΟΝΑΔΑ.
Οι Έλληνες έδωσαν ιδιαίτερη σημασία σ’ αυτό το τριαδικό σύστημα, απέδιδαν τιμές και εξηγούσαν ατμοσφαιρικά-καιρικά φαινόμενα του πλανήτη μας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Σε συνδυασμό δε με την ευθυγράμμιση των τριών φωτεινότερων αστέρων της ζώνης του Ωρίωνα με τον Σείριο, δημιούργησαν την κοσμοθεωρία τους για την αρχή του κόσμου. Και δεν απέχει από την και σήμερον παραδοχή της πανσπερμίας.
Ο Σείριος Α,Β,Γ, θεωρείται από τους προγόνους μας η πηγή της ζωής και της δημιουργίας του σύμπαντος. Από αυτό το τριπλό ηλιακό σύστημα, εκτοξεύτηκαν και διαχύθηκαν οι ιδιότητες που βιώνουμε σήμερον και αυτές ακόμη που οι επιστήμονες ψάχνουν στο μακρινό, αχανές, διάστημα.
Ο άνθρωπος αναζητά, ακόμα και σήμερα, απεγνωσμένα έναν ΘΕΌ. Οι λόγοι πολλοί.
Έμφυτες εκκινήσεις η επινοήσεις που αρχήν είχαν και πάλιν ανθρώπινες επεμβάσεις. Έτσι προέκυψαν οι αμέτρητες θρησκείες. Ο χριστιανισμός είναι μια από τις επικρατούσες θρησκείες με δις πιστών και οπαδών. Κυρίαρχη θέση κατέχει ο Ιησούς, ο οποίος κατά τας γραφάς, γεννήθηκε στις 25 Δεκεμβρίου πριν από 2000 χρόνια. Και μαθαίνουμε από νηπιακής ηλικίας για το άστρο της Βηθλεέμ και τους τρεις μάγους εξ Ανατολής.
Ένας ανήσυχος νους, ένας ερευνητής της ζωής που δεν δέχεται προσυλητισμούς και κατευθυντήριες γραμμές ιερατείων, εξετάζει και τείνει στην πιθανή σχέση Σείριου-άστρου της γεννήσεως και των τριών αστέρων του Ωρίωνα, με τους τρεις μάγους. Και αυτό διότι τα αστρονομικά φαινόμενα συμπίπτουν η τοποθετήθηκαν ημερολογιακά με την εμφάνιση του Ιησού.
Γνώριζαν άραγε, περισσότερα οι αρχαίοι λαοί και πολιτισμοί από τους πιστούς μιας πρόσφατης θρησκείας, μόλις 2000 ετών;;
Δηλαδή ο θεός εκμεταλλεύτηκε αστρονομικές συμπτώσεις για μεγαλύτερη επιρροή και εγκυρότητα επί των ειδωλολατρών, με την εμφάνιση του επί της γης;;
Χρήστος Κράγιας