Αστρονομία και κρυμμένα μυστικά

Ο Σείριος βρίσκεται στον αστερισμό του Κυνός. Είναι ένα σύστημα τριών αστέρων. Σείριος Α’ με διάμετρο Χ 3 του δικού μας ηλίου, Σείριος Β’ λευκός νάνος με τεράστια βαρυτική δύναμη και Σείριος Γ’.


Για τον Σείριο θα βρούμε αναφορές σε πολλούς λαούς και θρησκείες, με εντυπωσιακότερη αυτήν της φυλής Ντόγκον στην ανατολική Αφρική. Ο Σείριος Β’ ανακαλύφθηκε χρονικά πρόσφατα μέσω τηλεσκοπίων. Αυτή η φυλή τον γνώριζε όπως και την πλήρη περιφορά του γύρω από τον Σείριο Α’, που διαρκεί 50 έτη.

Από την αρχαιότητα οι άνθρωποι συνδύαζαν τους καύσωνες με την εμφάνιση του Σείριου συγχρόνως με τον ήλιο Απόλλωνα. Για τους Έλληνες είναι τα “κυνικά καύματα”. Οι πρόγονοι μας έδιναν τεράστια λατρευτική σημασία στον Σείριο. Σημείωσαν ότι την πρώτη μέρα του 13ου μηνός, του έτους των 360 ημερών, έχουμε την ταυτόχρονη ανατολή Σείριου και Απόλλωνα. Ένα αστρονομικό γεγονός που επαναλαμβάνεται διαχρονικά και ασκεί την γοητεία του.

Σήμερα αυτή η ημερομηνία εντοπίζεται στην 31η Ιουλίου. Όντως περί την 6.30’ πρωινή, εμφανίζονται στον ορίζοντα εν μέσω χρωμάτων πυρός, οι δύο αστέρες. Ανατέλλουν την ίδια στιγμή και το φαινόμενο είναι ορατό για τους ανθρώπους από την παραλία.

Το κοσμικό αυτό γεγονός σηματοδοτεί την Ελληνική πρωτοχρονιά και προκαλεί την έκρηξη και διασπορά στο σύμπαν μας Άρτεμη, τεράστιων ποσοτήτων ενεργειών και δονήσεων. Όλα τα έμψυχα όντα λαμβάνουν αυτές τις ροές των θετικών ενεργειών και δονήσεων. Θεϊκές δυνάμεις κατέρχονται και επιδρούν επί των ανθρώπων και της Γαίας Δήμητρα του πλανήτη μας, που είναι ένας παλλόμενος και δονούμενος ζωντανός οργανισμός. Για τους Έλληνες έχει μείζονα σημασία και αυτή η ταυτόχρονη εμφάνιση ονομάζεται Επιτολή.

Στην ελληνική μυθιστορία ο Σείριος αναφέρεται πολλές φορές, όπως πχ στην Ιλιάδα. Είναι αυτή η σύνδεση του Έλλην ανθρώπου με το μεγαλείο της Δημιουργίας, με την αέναη αναζήτηση, την εξελικτική διαδρομή και την ανέλιξη της νόησης. Είναι η μαγεία για την λύση των αιωνίων ερωτημάτων και η τάση για την ταύτιση των Θεών- ανθρώπων και ανθρώπων- θεών.

Ένα τέτοιο μεγαλειώδες επαναλαμβανόμενο κοσμικό φαινόμενο, με τόση επιρροή στους ανθρώπους, έπρεπε για κάποιους να παραμείνει κρυφό. Η Γνώση θα αποκλειστεί από την ανθρώπινη νόηση και αν ακόμα υπήρχαν ρίζες και στοιχεία, έπρεπε να περάσουν στην λήθη.

ΕΠΙΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΕΙΡΙΟΥ

Σήμερα γνωρίζουμε, τιμούμε και εκτελούμε το δρώμενο της Επιτολής του Σειρίου.
Σήμερα γινόμαστε ένα με το θαλασσινό νερό, που μόνον για λίγα λεπτά της ώρας, γίνεται υφάλμυρο και πόσιμο. Σήμερα γινόμαστε κοινωνοί των Θείων δυνάμεων της Δημιουργίας.

Οι Έλληνες υποδέχονται την πρωτοχρονιά.

Χρήστος Κράγιας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ