Ειρήνη και πνευματικά δικαιώματα…

Θα ξεκινήσω απλοϊκά για να οδεύσουμε στο τελικό νόημα. Έχεις έναν γείτονα με τον οποίον επιθυμείς σχέσεις καλής γειτονίας. Αυτός όμως εποφθαλμιά τον χώρο σου, την περιουσία σου. Ζητά επιμόνως να οικειοποιηθεί μέρος της ιδιοκτησίας σου. Εσύ στην κοινωνία έχεις λόγω παρουσίας, συμπεριφοράς και ανάλογων δράσεων, ένα όνομα που όλοι τιμούν και σέβονται. Ο γείτονας κινεί θεούς και δαίμονες για να καπηλευτεί την ιδιότητα σου και την αποδοχή σου από την κοινωνία.
Τι θα έκανες, λοιπόν;;. Παραδίνεις τον χώρο και το όνομα σου στις απαιτήσεις του γείτονα;; Όχι, βέβαια και πάση θυσία υπερασπίζεσαι τα δίκαια και τα δικά σου.

Α.Τσίπρας-Βραβείο Ειρήνης

Ο κ. Α. Τσίπρας όμως έχει άλλη αντίληψη και παραδίδει την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ στον από βορρά γείτονα που λυσσομανάει να βγει από την αφάνεια με κλεμμένο χώρο και όνομα. Γι’ αυτήν του την “επιτυχία” λοιπόν, τιμάται με ένα βραβείο ειρήνης. Αυτός ο κύριος που δεν γνωρίζει από που έρχεται και προς τα πού πηγαίνει, καταπατά τις κανόνες του διεθνούς δικαίου, υποτιμά και υποβιβάζει την ελληνικότητα, συγχρόνως δε απεμπολεί τα πνευματικά δικαιώματα της πατρίδας μας. Η απαράμιλλη ιστορία μας ξεπουλιέται στο όνομα της ειρήνης.

Τι είναι ΕΙΡΉΝΗ;; Το σύνολο των πολιτών αντιλαμβάνεται το νόημα και θα το εκφράσει με ποικίλους τρόπους. Στον παγκόσμιο όμως ιστό, διακρίνουμε πλήθος παραγόντων που άμεσα ή έμμεσα επηρεάζουν την εμφάνιση της ειρήνης και την διαρκή τήρηση αυτής. Σήμερα στις διεθνείς σχέσεις μόνο ειρήνη δεν βλέπουμε. Όλοι κοιτούν να αρπάξουν από όλους.

Επομένως οσόν αφορά την Ελλάδα, εξουσιοδοτείται η κυβέρνηση με τις διπλωματικές της υπηρεσίες, να υπερασπιστεί το όνομα της πατρίδας και κατά συνέπεια τα πνευματικά δικαιώματα που απορρέουν από το ιστορικό μας όνομα. Είναι καθήκον του κράτους να να καταστήσει σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν υπάρχει περίπτωση να δεχτεί μείωση ή περιορισμό οσόν αφορά τα συμφέροντα της χώρας μας. Δηλαδή κρατούμε μονίμως εν ενεργεία υψηλού επιπέδου την διπλωματία μας και εκφράζουμε πειστικά την εξωτερική μας πολιτική, με πρόθεση την διατήρηση μιας μόνιμης ειρήνης μεταξύ των κρατών.

Θα ρωτήσει τις, που εμπίπτουν τα πνευματικά μας δικαιώματα και επηρεάζουν την ειρήνη.

Μα ακριβώς από το όνομα και την από αιώνων διαχρονική παρουσία μας στον πλανήτη. Το όνομα και η ιστορία είναι ο πλούτος μας, που εκλάπει από αμέτρητους γυρολόγους και ληστές. Με μια γρήγορη ματιά, θα δούμε σε όλα τα μουσεία εκθέματα που φωνάζουν ΕΛΛΑΣ. Και τα μουσεία θησαυρίζουν εις βάρος της ελληνικότητας και του πολιτισμού μας

Θεωρούμε αφελώς ότι έχουμε φίλους, όμως περιβαλλόμαστε από εχθρούς, φανερούς και κρυφούς. Θα κάνουμε ειρήνη σκύβοντας το κεφάλι, αποδεχόμενοι προδότες που δυστυχώς στη πατρίδα μας έχουμε πολλούς και μάλιστα δηλωμένους;;

Στο όνομα της ειρήνης ποδοπατήθηκε κάθε έννοια του δικαίου.

Στο όνομα της ειρήνης διεξήχθησαν οι μεγαλύτερες πολεμικές συγκρούσεις και συνεχίζονται και σήμερα. Οι ισχυροί του πλανήτη καπηλεύονται και καταχρώνται το δικαίωμα των λαών στην ειρήνη και οι ανθρώπινες απώλειες ουδόλως τους ενδιαφέρουν, πόσον μάλλον οι καταστροφές στην οικονομία και τις υποδομές.

Ζητούμε ΕΙΡΉΝΗ, όπως ζητούμε σεβασμό στην οντότητα της χώρας, σεβασμό στην ιστορία και υπερασπιζόμαστε τα πνευματικά δικαιώματα του μοναδικού ανυπέρβλητου πολιτισμού του πλανήτη μας Γαία Δήμητρα.

Χρήστος Κράγιας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ