Η Ακρόπολη στο καλάθι των προσφορών(ΒΙΝΤΕΟ)

Μετά την ΔΕΗ, τον ΟΣΕ, τις Ολυμπιακές αερογραμμές, τον ΟΠΑΠ, το Ελληνικό, το αεροδρόμιο Μακεδονία, τα Ελληνικά πετρέλαια, την ΛΑΡΚΟ κ.α. ήρθε η ώρα της Ακρόπολης και δεν μιλάμε για μια εκ των δεκάδων ακροπόλεων που υπάρχουν στην Ελλάδα, αλλά ναι σωστά καταλάβατε μιλάμε για την Ακρόπολη των Αθηνών.


Πρέπει να αναφέρουμε βέβαια ότι η Ακρόπολη των Αθηνών είναι το πρώτο σε επισκεψιμότητα μνημείο της Ελλάδος και αν μη τι άλλο ένα από τα πιό δημοφιλή και αναγνωρισμένα πολιτισμικά μνημεία παγκοσμίως, με εισπράξεις εισιτηρίων που ανέρχονται σε εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Η κυβέρνηση έχει δρομολογήσει μία διαδικασία ιδιωτικοποίησης της Ακροπόλεως των Αθηνών από τις 30 Νοεμβρίου, όπου και τρέχει ανοιχτός δημόσιος διαγωνισμός για να δοθεί σε ανάδοχο εταιρεία να αναλάβει την έκδοση εισιτηρίων και την υποστήριξη αυτών των εργασιών.

Εδώ γεννιούνται εύλογα τα ερωτήματα, ποιός θα ασκεί έλεγχο στην εκάστοτε εταιρεία; Ποιός θα εφαρμόζει την νομοθεσία που ορίζεται για την έκδοση εισιτηρίων; Ποιός θα ελέγχει την εταιρεία στην απόδοση των χρημάτων; Ποιό το κέρδος της Ελλάδας, του κράτους, αλλά και των Ελλήνων πολιτών από την ιδιωτικοποίηση αυτήν; Και εδώ έρχεται να κουμπώσει γάντι η εξαγγελία της Υπ. Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη για αύξηση της τιμής εισιτηρίου στην Ακρόπολη από το 2025(στα 30€).

Νομίζω ότι τις απαντήσεις τις γνωρίζουμε όλοι μας, τις γνωρίζουμε εμπειρικά από όλα όσα έχουμε ζήσει και βιώσει στην Ελλάδα της μεταπολίτευσης, επομένως μόνο να φανταστούμε μπορούμε το “φαγοπότι” που θα ακολουθήσει και σε αυτήν την ιδιωτικοποίηση.

Βεβαίως υπήρξαν αντιδράσεις κυρίως από τους εργαζομένους στην Ακρόπολη, με την υπογραφή 75 εργαζομένων στο σύνολο, επιστολή διαμαρτυρίας, μεταξύ των οποίων και της αρχιφύλακα της Ακρόπολης, η οποία μετά την προσυπογραφή της επιστολής απομακρύνθηκε από τη θέση της.

Το σίγουρο είναι ότι όσο πλήττουν έναν έναν κλάδο δεν θα μπορέσουμε να σταματήσουμε το άδικο που συντελείται στην πατρίδα μας, αυτό συμβαίνει διότι αντιδρούν μόνον οι πολίτες του συγκεκριμένου κλάδου(βλ. εργαζόμενους στην Ακρόπολη) επειδή τους αφορά άμεσα και με αυτήν την συνταγή το εκάστοτε κυβερνών κόμμα ξεπουλά στην κυριολεξία γη, ύδωρ και όχι μόνο….

Ο πολιτικός φορέας Ελλήνων Συνέλευσις έχοντας καταθέσει στον Άρειο πάγο ένα πλήρες σχέδιο προγραμματικών δηλώσεων για όλους τους τομείς και κλάδους της πατρίδας μας, καλεί όλους τους Έλληνες πολίτες να ενταχθούν στον δικό τους πολιτικό φορέα ώστε με την ένωση μας να σταματήσουμε κάθε άδικο.

Στέλιος Δρόσος

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ