Ιεροσυλία

Και αμέσως έρχεται στον νου μας ότι κάποιος προέβη σε κινήσεις που προσβάλλουν τις θρησκευτικές μας πεποιθήσεις. Κλοπή εικόνων και αναθημάτων, καταστροφές εκκλησιών, ζημιές σε κοιμητήρια και τάφους. Ακόμα και λεκτικές αναφορές που δεν μας βρίσκουν σύμφωνους, τις θεωρούμε ιεροσυλία. Και το θρησκευτικό συναίσθημα του λαού, πληγωμένο, ζητά δικαίωση και τιμωρία των ενόχων.


Έχει, λοιπόν, η εκκλησία της Ελλάδος σχηματίσει μια πεποίθηση, μια παράδοση στους πιστούς της, που στο δισχιλιετής διάβα της, εξασφαλίζει ένα κοινό έτοιμο για κάθε θρησκευτικό πόλεμο. Δεν θα σχολιάσω τους πιστούς για κάθε τους ενέργεια και τοποθέτηση, διότι παρ’ όλην την αντίθεση μου, τους σέβομαι και τους εκτιμώ.

Δεν μπορώ όμως να αφήσω έξω τα μεγάλα κεφάλια με τις χρυσές μίτρες, τα πολυτελή αυτοκίνητα, τα ακίνητα μετρητά και γενικά με τον προκλητικό τρόπο ζωής και συμπεριφοράς.Ουδέν κοινόν μεταξύ αυτών και του χριστεπώνυμου πλήθους, που συνεχώς καλείται να ενισχύει το παγκάρι. Αλλα αφού θέλουν με τον οβολό τους να δείξουν την πίστη τους, δεν μου πέφτει επιπλέον λόγος.

Γυρίζουμε στην ιεροσυλία. Οι παμπόνηροι ιεράρχες, ακούραστοι στην καταστροφή της Ελληνικότητας και όσης απέμεινε μετά τους αναγκαστικούς προσυλητισμούς, τις διώξεις και παντός είδους πιέσεις και επινοήσεις, αγιοποιούν άγνωστους με αρχαία Ελληνικά ονόματα.
Έτσι βλέπουμε την οσία Αθήνα, τον άγιο Νέστορα, τον Αλέξανδρο τον Ρώσο, τον άγιο Αχίλλειο και με την φορά που πήραν θα αγιοποιήσουν τον Θεμιστοκλή, τον Μενέλαο, τον Οδυσσέα, τον Πυθαγόρα, τον Σωκράτη, τον Πλάτωνα και δεν συμμαζεύεται.

Τοιχογραφίες αρχαίων Ελλήνων συγγραφέων και φιλοσόφων

Ίσως σας φανεί άνευ ουσίας η αναφορά μου αυτή, αλλά υποστηρίζω πως εδώ έχουμε μια κραυγαλέα και κατά συρροήν ιεροσυλία κατά των προγόνων μας.
Και αν εσείς δεν μπορείτε να εννοήσετε το βάθος αυτής της ιστορίας, θα σας βοηθήσω.

Πρέπει ο Έλληνας να αποκοπεί από τους προγόνους του, να ξεχάσει την ιστορία του. Οι, με αρχαία ονόματα, άγιοι που θα είναι στο προσκήνιο, θα σβήσουν οριστικά τους μεγάλους ήρωες και στο εξής θα τιμούνται ως μάρτυρες της πίστεως.

Πρόκειται για ένα καταχθόνιο σχέδιο, ενορχηστρωμένο τέλεια και συνεπικουρούμενο από την άγνοια και αφασία των πολιτών, θα φέρει τα αποτελέσματα που αναμένει το ιερατείο, για να εδραιωθεί ισχυρότατα η κυριαρχία τους.

Παράξενο;; Ναι!! Όμως συμβαίνει.

Χρήστος Κράγιας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ