Μεγάλο deal για την Ελλάδα αλλά με ξένους πρωταγωνιστές

Σε έναν εκ των πρωταγωνιστών στην τεχνολογία του «πράσινου» υδρογόνου θα εξελιχθεί η χώρα μας, μόλις υλοποιηθεί η μονάδα παραγωγής νέου τύπου κυψελών καυσίμου HT-PEM σε αγροτεμάχιο στην Κοζάνη.
Το έργο -υπό την ονομασία “Green HiPo”- θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο διμερούς σύμπραξης μεταξύ της «ελληνικής καταγωγής», με έδρα τις ΗΠΑ, Advent Technologies και της γερμανικής BASF, με τη σχετική συμφωνία να υπογράφεται το περασμένο καλοκαίρι.


Το υδρογόνο ως καύσιμη ύλη είναι πραγματικά ο ορισμός της πράσινης ενέργειας καθώς δεν αφήνει ρύπους όταν γίνεται καύση, το ερώτημα είναι γιατί το Ελληνικό κράτος αφήνει σε ιδιώτες αυτήν την τεράστια επένδυση και δεν πράττει τα δέοντα ώστε η Ελλάδα να γίνει η ίδια πρωταγωνίστρια στην τεχνολογία του «πράσινου» υδρογόνου με τεράστια οφέλη για το περιβάλλον που τόσο κόπτονται οι παγκόσμιοι φορείς τα τελευταία χρόνια, αλλά και για τους Έλληνες πολίτες.

Βέβαια ο πολιτικός φορέας Ελλήνων Συνέλευσις και δη ο πρόεδρος του Αρτέμης Σώρρας εδώ και χρόνια έχει αναφερθεί στο υδρογόνο ως καύσιμη ύλη και πηγή ενέργειας τόσο γραπτώς στις προγραμματικές δηλώσεις(Κεφάλαιο Γ-παρ.7.0. ΒΙΟΜΗΧΑΝΊΑ-ΕΝΕΡΓΕΊΑ) του πολιτικού φορέα αλλά και προφορικά στις συνεντεύξεις του.

Στέλιος Δρόσος

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ: ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ: ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΡΥΚΤΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ – ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΕ ΥΔΡΟΓΌΝΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ