Μπαζώματα…η τακτική των κυβερνήσεων ανά τα έτη

Το έγκλημα των Τεμπών θα μας στοιχειώνει για πάντα. Η κυβέρνηση δε, φρόντισε να ανταμείψει τα στελέχη της που συμμετείχαν στην εξεταστική επί του θέματος, με υπουργοποιήσεις στον πρόσφατο ανασχηματισμό. Βλέπετε οι φρέσκοι υπουργοί ανέτρεψαν τις κυβερνητικές ευθύνες για το έγκλημα. Και ο τόπος συνεχίζει μια αστάθμητοι πορεία άνευ πυξίδας, με τα μπαζώματα να εξακολουθούν να καλύπτουν παρανομίες, ατασθαλίες, λεηλασίες και θανάτους.


Αλήθεια, αναρωτήθηκες ποτέ πολίτη- ψηφοφόρε, πόσα μπαζώματα φορτώθηκες και υποψιάστηκες  μήπως τι μπορεί να ακολουθήσει αυτήν την άφρονα πολιτική συμπεριφορά των ανθελληνικών πολιτικών κομμάτων;;

Επειδή θα απαντήσεις ”όχι”, θα φροντίσω να επαναφέρω την μνήμη σου.

Όλη η ελληνική πολιτική ιστορία βρίθει συγκαλύψεων πάνω σε τρομακτικά γεγονότα που συντάραξαν την κοινή γνώμη. Τα σκάνδαλα αμέτρητα και κατά συρροήν. Αλλά δεν θα πάω πίσω, μόνον θα αναφερθούμε στα πρόσφατα, τα καθημερινά.

Η εθνική οικονομία, που για τις επιτυχίες της επαίρεται η κυβέρνηση, είναι φτερό στον άνεμο.Το γνωρίζεις βέβαια, αλλά σκεπάζεις την ακρίβεια και το άδειο σου ψυγείο κρύβεις, πίσω από τα φιλοδωρήματα που δολίως πλασαρίστηκαν ως pass.

Εργασία δεν έχεις και αρκείσαι στα επιδόματα που καλύπτουν την κυβερνητική απραξία για ανάπτυξη και θέσεις εργασίας με αξιοπρεπείς αμοιβές.

Η άρρωστη υγειονομική περίθαλψη που σου παρέχεται, δεν θα συνέλθει ποτέ με αλμπάνικες μεθόδους. Οι υπουργοί υγείας μοιράζουν αντιβιοτικά ευρέως φάσματος, αλλά οι ασθενείς καταλήγουν. Επιστέγασμα τα επί χρήμασι απογευματινά χειρουργεία.

Και ήρθε η ώρα το παιδί σου, ως φοιτητής πλέον, να ανοίξει φτερά και ορίζοντες. Αντέχεις να βγάλεις αυτήν την πενταετία;; Διότι η παιδεία στην χώρα μας, μόνο δωρεάν δεν είναι. Ήδη έχεις καταθέσει τόνους ιδρώτα μέχρι σήμερα, αλλά το νόημα και η σημασία της παιδείας για τις μελλοντικές γενιές, έχει καλυφθεί με ένα μικρό ποσοστό στον εθνικό προϋπολογισμό.

Καταλαβαίνεις τώρα το νόημα του σημερινού άρθρου. Έτσι ακριβώς μπαζώθηκε η βιομηχανία, η βιοτεχνία, απαξιώθηκε ο αγροτικός πληθυσμός και μετανάστευσαν οι νέοι μας. Συρρικνώθηκαν οι ένοπλες δυνάμεις, μειώθηκαν οι εξοπλισμοί και χαρίστηκαν οπλικά συστήματα σε ξένο πόλεμο. Στην διεθνή διπλωματία ενεργούμε βάσει άνωθεν εντολών και τεμαχίζουμε την πατρίδα μας.

Σταματώ, λοιπόν, εδώ διότι δυσανασχετείς.

Ίσως σε κούρασα, ίσως αποφάσισες να απαλλαγείς από τα μπάζα.

Χρήστος Κράγιας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ