Τριάντα χρόνια πίσω, Μητσοτάκης τότε..Μητσοτάκης τώρα..(ΒΙΝΤΕΟ)

Για άλλη μια φορά ο πρωθυπουργεύων της χώρας μας, κάνει ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε με ανάρτησή του στο facebook όπως άλλωστε κάνουν όλοι οι σοβαροί πολιτικοί. Εντάξει, πλάκα κάνω, αλλά βλέπεις στην εποχή μας, όλα μα όλα, γίνονται επικοινωνιακά μέσω των άψυχων διαδικτυακών εφαρμογών, facebook, twitter, tik-tok και πάει λέγοντας. Πρόεδροι και πρωθυπουργοί χωρών κάνουν ανακοινώσεις, παίρνουν θέση για διάφορα θέματα μέσω αυτών, απομακρυσμένοι και ασφαλείς από τους πολίτες που διοικούν χάνοντας όμως κάθε αίσθηση επικοινωνίας με τον λαό και τα πραγματικά προβλήματα.


Σε αυτήν του την ανασκόπηση ξεκινάει με την οικονομική κατάσταση που βρίσκεται η χώρα και συγκεκριμένα αναφέρει: Επιστέγασμα των προσπαθειών μας ήταν η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας και τα εύσημα από διεθνείς οργανισμούς και οικονομικούς αναλυτές. Αυτό το «απίθανο θαύμα» όπως χαρακτηρίστηκε, το πετύχαμε μαζί, πολιτεία και κοινωνία. Ποιος θα περίμενε ότι η Ελλάδα θα αναδεικνυόταν από τον Economist ως χώρα της χρονιάς και ότι η ελληνική οικονομία θα ερχόταν πάλι -για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά- πρώτη μεταξύ 35 κρατών για τις επιδόσεις της; 

Παρακάτω παρακολουθήστε έναν άλλον Μητσοτάκη τι έλεγε σε συνέντευξη τύπου στην ΔΕΘ τριάντα χρόνια πίσω:
Τι έλεγε το ΔΝΤ το 1993 για την οικονομία της Ελλάδας
άλλα και τι λέει στην ίδια συνέντευξη για τις ιδιωτικοποιήσεις:
Ο Μητσοτάκης για τις ιδιωτικοποιήσεις, ΔΕΘ 93.

Τριάντα χρόνια μεταρρυθμίσεις, τριάντα χρόνια ΔΝΤ, τριάντα χρόνια συμφέροντα, τριάντα χρόνια ιδιωτικοποιήσεις, τριάντα χρόνια λόγια λόγια λόγια. Και φυσικά δεν είναι θέμα Μητσοτάκηδων, άλλα όλου του “πολιτικού” καθεστώτος που λυμαίνεται την χώρα από ιδρύσεως του νεοσύστατου Ελληνικού κράτους κατ επέκταση και τα τριάντα χρόνια στα οποία αναφέρομαι είναι παράδειγμα λόγω συγκυρίας, είναι απόδειξη της στασιμότητας του κράτους και της επανάληψης γεγονότων.        

Και τώρα πες μου εσύ Συν Έλληνα μου μια ζωή τα ίδια, μια ζωή πάνω που υποτίθεται πας να σηκώσεις κεφάλι έρχεται κάτι από το παρελθόν και σε τραβάει πίσω. Και η ερώτηση που γεννάται είναι για πόσο καιρό ακόμα θα επιτρέπεις σε “ειδικούς” και μη να παίζουν με την ζωή σου και την ζωή των παιδιών σου;; Τώρα είναι η ώρα, τώρα είναι όλα μπροστά στα μάτια σου, τώρα πρέπει και είσαι υποχρεωμένος να πάρεις θέση, μόνο εσύ μπορείς να αλλάξεις τα πάντα, όλα είναι έτοιμα και σε περιμένουν.
Έχεις δικό σου πλούτο, έχεις τους μηχανισμούς για να στήσεις πραγματικά το κράτος σου που η δύναμή του απορρέει από εσένα τον ίδιο, την δημοκρατία όπου θα μετέχεις κρίσεων και αποφάσεων, την Ελλήνων Πολιτεία στην οποία θα βιώνεις, ζωή έχουν όλα τα πλάσματα, ο άνθρωπος βίο, εναρμονισμένος με το περιβάλλον σε πλήρη ευδαιμονία.
Η Ελλήνων Συνέλευσις είναι εδώ και σε καλεί σε ένωση, σε καλεί σε δράση, μην κάθεσαι άλλο αμέτοχος, μην τους δίνεις άλλο χώρο, μην τους δίνεις άλλο χρόνο.    

Δημήτρης Καραμάρκος        

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ