Όλα για το φαίνεσθαι,όλα για το θεαθήναι και μετά κενά κτίρια

48.72% μειώθηκε ο αριθμός εισακτέων στο πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ετήσιας έκθεσης της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ), ποσοστό που αναγάγει την περιοχή μας στην 2η χειρότερη!!! με βάση τα στοιχεία.
Δείτε τα στοιχεία ΕΘΑΑΕ: Πόσο μειώθηκε ο αριθμός εισακτέων, ανά ΑΕΙ, κατά την πρώτη εφαρμογή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής – Στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας (-48,72%)


Μετά τα εγκαίνια της πανεπιστημιούπολης, τις ευχές τα μεγάλα λόγια και τις φωτογραφίες, αν μη τι άλλο, ανάμεσα στον Πρωθυπουργό, την Υπ. Παιδείας, τοπικούς άρχοντες αλλά και φορείς έρχεται η ΕΘΑΑΕ να αποτυπώσει την σκληρή αλήθεια και βεβαίως βεβαίως δεν είδαμε άλλα ούτε ακούσαμε κάποιον από τους φωτογραφηθέντες των εγκαινίων να σχολιάζουν την εν λόγω έκθεση.

Ύστερα από την μετονομασία ουσιαστικά των ΤΕΙ σε ΑΕΙ, την κατάργηση αρκετών ειδικοτήτων άλλα και την χρήση χρημάτων των δημοτών (25 εκατομμύρια ευρώ ;;; μας είπαν) για την υλοποίηση του έργου, ποιό το όφελος της περιοχής μας; Ποιο το όφελος των πολιτών της Δυτικής Μακεδονίας όπου χρηματοδότησαν το έργο αυτό; Τι ακριβώς προσέφεραν οι ανωτέρω κινήσεις;

Η έκθεση της ΕΘΑΑΕ είναι αμείλικτη, μείωση των εισακτέων φοιτητών κατά 48.72% με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την οικονομία και όχι μόνο του τόπου μας.

Επειδή σήμερα το εκπαιδευτικό σύστημα σκοτώνει την δημιουργική φαντασία, την πραγματική έφεση μάθησης των παιδιών από την πρώτη στιγμή που έρχεται σε επαφή μαζί τους. Το εκπαιδευτικό σύστημα θέλει όπως αποδεικνύεται  να καταστρέφει την κριτική ικανότητα και την δημιουργική έφεση με το να εντάσσει όλους τους μαθητές σε ένα πλαίσιο αναπαραγωγής συγγραμμάτων και ιδεών που να μπορεί να καθοδηγεί, σκέψη και πράξη σύμφωνα με το σχεδιασμό που κάνουν, για να εξυπηρετούνται αλλότρια προς το Έθνος μας συμφέροντα και συγκεκριμένες ομάδες (στοές, μασονικές εταιρείες, μασονικά εκπαιδευτικά συμβούλια, δογματικό ιερατείο κλπ).

Έτσι ο πολιτικός φορέας Ε.ΣΥ. έχει καταθέσει μέσω των προγραμματικών δηλώσεων στον Άρειο πάγο ακριβώς το τι θα πράξει στον τομέα της παιδείας όλων των βαθμίδων αλλά και της διαχρονικής παιδείας.

Στέλιος Δρόσος

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ: ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ