Υπάρχει μια σημειολογική σημασία στον τίτλο. Η κυβέρνηση χαίρεται για το ποσοστό που έλαβε (;;) στις εκλογές και σε κάθε περίπτωση το αναφέρει μετ’ επιτάσεως. Ίσως διότι θέλει και η ίδια να πιστέψει στο γεγονός. Και ο λόγος είναι η τεράστια πίεση που δέχεται πανταχόθεν ή μάλλον έξωθεν, αφού στο εσωτερικό ουδεμία κίνηση εμφανίζεται εναντίον της.
Στην βουλή τα πάει περίφημα, με τους στενούς συνεργάτες της, τα υπόλοιπα κόμματα. Η αντιπολίτευση, μείζων και ελάσσων, συγκεκαλυμμένη πλην σαφώς για τους σκεπτόμενους πολίτες, συναινεί στο μεγάλο σχέδιο της καταστροφής της χώρας. Θα έλεγε κανείς ότι η μεγαλύτερη συνωμοσία συντελείται στις μέρες μας. Το σικέ παιχνίδι έχει φτάσει στα υψηλότερα επίπεδα. Έχει υλοποιηθεί σε όρους και κανόνες και όσοι μπορούν βλέπουν τα αποτελέσματα.
Μ’ αυτά και μ’ αυτά, ο υπέρμαχος της ανάπτυξης του τόπου, ο κ. Μητσοτάκης, σαφώς ανακουφισμένος από την απουσία αντιθέτων φωνών, κατ’ επανάληψη προσπαθεί φιλότιμα να μας ενημερώνει για την θετική πορεία της χώρας. Και επιμένει στην τακτική μας πληροφόρηση, διότι οι πολίτες είτε από άγνοια, είτε από αδιαφορία, δεν φροντίζουν να μαθαίνουν για τα κατορθώματα της κυβέρνησης.
Επαίρεται ο πρωθυπουργός ότι η κυβέρνηση του κατάφερε να πραγματοποιήσει το 42% των υποσχέσεων και προγραμμάτων που προεκλογικά υποστήριξε. Υλοποιήθηκαν επιτυχώς, λέει, οι εξαγγελίες για την βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών. Η οικονομία τρέχει με ιλιγγιώδεις ρυθμούς. Η δικαιοσύνη αποδίδεται επιτέλους αδιακρίτως στους υπεύθυνους και η έννομη τάξη αποκαθίσταται πλήρως με το αυστηρό πρόγραμμα συλλήψεων των κακοποιών. Η υγεία στο απόγειο, η παιδεία ανοιχτή για όλους και οι θέσεις εργασίας απεριόριστες. Οι Κασσάνδρες μπορεί να οργιάζουν, όμως η επικράτεια, τα σύνορα, φυλάσσονται αυστηρά. Τα άριστα αποτελέσματα στην εξωτερική διπλωματία, αποδεικνύουν τον μέγιστο ρόλο της Ελλάδας στο Αιγαίο και την Αν. Μεσόγειο (Κάσος).
Εν μέσω, λοιπόν, αυτών των θετικών εξελίξεων και προ της μεγάλης φυγής των πολιτών για τις διακοπές του Αυγούστου, ολοκληρώθηκε στην βουλή η συζήτηση (ποια συζήτηση) και η ψήφιση περί των 9 νομοσχεδίων. Υπερψηφίστηκαν από την συμπολίτευση και έγιναν νόμοι, αφού η αντιπολίτευση αρκέστηκε σε ψιθύρους για την τιμή των όπλων. Αυτή η καλοκαιρινή πρεμούρα είναι ένα σύνηθες φαινόμενο από όλες τις κυβερνήσεις.
Η απορία μου είναι γιατί επιλέγεται η συγκεκριμένη χρονική στιγμή και όχι καθ’ όλην την διάρκεια λειτουργίας της Βουλής, αφού έτσι κι αλλιώς το εκλογικό σώμα κοιμάται.
Χρήστος Κράγιας