Άδωνις, δώρα φέρων

Ευχάριστα νέα για τους άνω των 60 ετών που αντιστάθηκαν στην λαίλαπα και δεν τσιμπήθηκαν. Ήρθε η ώρα να αποζημιωθούν ηθικά και να ελαφρυνθούν οικονομικά, από το 100ρικο μηνιαίως.


Ήταν όντως μια επαίσχυντη πράξη της κυβέρνησης. Πήραμε μια γεύση των τυραννικών καθεστώτων, που όμως πρέπει να προσέξουμε τι ακολουθεί ενδεχομένως.

Σήμερα μας κάνουν τους καλούς αυτοί που με το ζόρι επιβάλλουν στους πολίτες απόψεις και πρακτικές, άνευ προηγούμενης συζήτησης και ανάλυσης για το εάν είναι σωστές και σύννομες. Όμως, φίλοι μου, μην πανηγυρίζετε. Κρατήστε στο πίσω μέρος του κεφαλιού σας, μήπως κάτι άλλο κρύβεται και κυοφορείται. Προσωπικά ποτέ δεν πίστεψα κυβερνητικές υποσχέσεις και δηλώσεις, ιδίως όταν αυτές ακούγονται ευχάριστα. Επομένως ας κρατήσουμε λίγο άμυνα.

Με τις δηλώσεις του ο υπουργός υγείας, αντί να ζητήσει μια μεγάλη συγγνώμη για τις ηθικά και υγειονομικά βίαιες καταστάσεις που ζήσαμε, με την χρήση λαμπερού χαρτιού περιτυλίγματος, ήτοι την οικονομική ελάφρυνση, αποποιείται ευθυνών. Βέβαια, δεν παραλείπει να μας ενημερώσει ξανά για την σοβαρότητα του θέματος και από την πίσω πόρτα υπεραμύνεται και προτείνει την συνέχεια των τσιμπημάτων.

Ως υπουργός υγείας, θα έλεγε τις, λογικό είναι ο άνθρωπος να ενδιαφέρεται για την υγεία μας και να προσπαθεί να μας προστατέψει από επιδημίες και πανδημίες. Θα δεχόμουν ευχαρίστως την άποψη, αν δεν γνώριζα τον βίο και την πολιτεία του συγκεκριμένου. Επαίρεται ο Άδωνις Γεωργιάδης, πως ως υπουργός στο ίδιο υπουργείο, προ δεκαετίας, έκλεισε επτά νοσοκομεία.

Στα ευχάριστα λόγια του, διακρίνω υστεροβουλία και δεύτερες σκέψεις.

Όμως για να είμαι συνεπής και δίκαιος απέναντι σας, δεν προσπαθώ να σας επηρεάσω όσον αφορά υγειονομικά θέματα, που διχάζουν τους πολίτες.

“ Μάτια σας, παζάρια σας”, όπως λέει και η παροιμία.  

Χρήστος Κράγιας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ