Άλλαξε ο Μανωλιός…….

Άλλος ένας ανασχηματισμός λοιπόν για την κυβέρνηση Μητσοτάκη μιας και έχουμε την τύχη να έχει αναλάβει προσωπικά την σωτηρία της χώρας μας με την βοήθεια βέβαια και των “Ελλήνων ψηφοφόρων“.


Ανασχηματισμός σε μια κυβέρνηση η οποία επαίρεται για το επιτελικό κράτος του ενός ανδρός. Θα πρέπει όλοι μας πλέον να έχουμε αντιληφθεί ότι οι υπουργοί είναι οι μπροστινοί, είναι η βιτρίνα με λίγα λόγια, άλλοι κάνουν κουμάντο στα υπουργεία και σίγουρα πρόσωπα πιο κοντά στον πρωθυπουργό και πάντα σύμφωνα με τις “δικές του” εντολές. 

Ανασχηματισμός, αν σταθούμε λίγο στα ονόματα, αυτό που παρατηρεί κανείς είναι ότι δεν υπάρχει κάποιο νέο πρόσωπο. Ανακύκλωση των ίδιων, φύγε εσύ έλα εσύ, αυτό το γεγονός όμως δεν είναι κάτι το οποίο μπορεί να μείνει ασχολίαστο. Μιλάμε για ένα μεγάλο κυβερνητικό, υποτίθεται, κόμμα και είναι δυνατόν να μην έχει άλλα άξια στελέχη ; Την απάντηση πρέπει να την δώσεις εσύ την ώρα που πρέπει.

Και φυσικά μιλάω για τις επόμενες εκλογές όποτε και αν αυτές διεξαχθούν. Ξέρετε στην πρόσφατη προεκλογική περίοδο ήρθαμε σε επαφή με πολύ κόσμο και ήταν αρκετοί εκείνοι που αναφέρθηκαν στην βούλησή τους να απέχουν. Ακούσαμε διάφορα επιχειρήματα μέχρι και για νομιμοποίηση του πολιτικού καθεστώτος, που όντος στην πραγματική δημοκρατία οι εκλογές είναι εκείνη η διαδικασία μέσω της οποίας παίρνονται αποφάσεις και επιλέγονται τα πρόσωπα που θα διοικήσουν άλλα και που θα εκτελέσουν τις αποφάσεις.

Σε αυτές τις εκλογές λοιπόν μας δόθηκε για μια ακόμα φορά, αλλά με μεγαλύτερη σαφήνεια λόγο του μεγάλου αριθμού των απεχόντων, η ευκαιρία να δούμε πόσο στημένο και διαπλεκόμενο είναι όλο το κομματικό καθεστώς. Έχουμε μια τεράστια αποχή όπου η κυβερνητική παράταξη έχει χάσει κάθε νομιμοποίηση με πραγματικό εκλογικό αποτέλεσμα 12%  σύμφωνα με την singular και κατ επέκταση όλο το κομματικό σύστημα έχει απαξιωθεί και σε πραγματικές δημοκρατικές διαδικασίες θα έπρεπε να ακυρωθούν οι εκλογές να διαλυθούν τα υπάρχοντα αποκόμματα και να πάμε σε νέα εκλογική διαδικασία με νέους πολιτικούς φορείς και σε αυτο βέβαια απέβλεπαν όσοι μιλούσαν για μη νομιμοποίηση μέσω της αποχής.

Να θυμίσω σε αυτό το σημείο τον πρωθυπουργό στον προεκλογικό του λόγο την έμφαση που έδινε δήθεν στην συμμετοχή και στην σωστή επιλογή της εκλογής των προσώπων, προφανώς αναφερόμενος στους δικούς του υποψήφιους για την αποφυγή πολιτικής αποσταθεροποίησης. Και ενώ έφαγαν τα μούτρα τους στις εκλογές ξεχάσαμε την πολιτική σταθερότητα, ξεχάσαμε τα προβλήματα που οδήγησαν, κατά την γνώμη λανθασμένα, τόσο κόσμο να γυρίσει την πλάτη στην κάλπη, αυτοί κάθονται όλοι μαζί  ¨πολιτικοί” και “δημοσιογράφοι” για να βρουν τι φταίει και τον τρόπο για να αναστήσουν τα αποκόμματα τους.

Αυτό που άφησα για το τέλος είναι και αυτό στο οποίο θα πρέπει να εστιάσουμε, στην Γαλλία έπεσε η κυβέρνηση και πάνε σε πρόωρες εκλογές, στην Γερμανία η κυβέρνηση ήρθε τρίτη στα αποτελέσματα και στο Βέλγιο παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός. Αυτα έγιναν λόγω της συμμετοχής άλλα και η συμμετοχή δεν μπορεί να είναι ούτε επιπόλαιη ούτε με ατομιστικά κριτήρια. Αν μείνουμε στην λέξη και μόνο αρκεί να αντιληφθούμε την σοβαρότητα της, εκλογή , εκ και λόγος, όπου λόγος η λογική ακριβώς επειδή η ψήφος φέρει τόση δύναμη, την οποία μάλλον δεν έχεις αντιληφθεί ακόμα, που μπορεί να καταστρέψει τα πάντα. Ναι συνέλληνα μου η μία δική σου ψήφος αν δεν την επιλέξεις με λογική και νόηση είναι ικανή να καταστρέψει τα πάντα αλλά φυσικά και το αντίθετο. Άλλωστε θα θυμάστε οι λίγο μεγαλύτεροι η ευχή προτροπή την μέρα των εκλογών ήταν το καλό βόλι, με ένα βόλι όμως μπορείς να βλάψεις έναν άνθρωπο ενώ όπως είδη είπα με την ψήφο σου μπορείς να πάρεις στο λαιμό σου ολόκληρο το Έθνος.

Γι΄αυτό στις επόμενες εκλογές όλοι τον νού μας τι θα επιλέξουμε, έχουμε χορτάσει λόγια και ζούμε, από την ίδρυση του κράτους μας ακόμα, μια μόνιμη επανάληψη όλων των συνθηκών που επηρεάζουν ολόκληρο τα φάσμα της ζωής μας και για όλα όσα συμβαίνουν ευθύνη φέρουν κατ’ αρχήν τα κόμματα γιατί υπάρχουν από τότε, από την ίδρυση του κράτους μας……Όχι του Έθνους, το Έθνος δεν έχει ανάγκη από κόμματα αλλά πολίτες

Καραμάρκος Δημήτρης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ