Αιολικά πάρκα και καταστροφή του περιβάλλοντος ένα και το αυτό

Η Ελλάδα θα γίνει η μπαταρία της Ευρώπης!!! Αυτή είναι η ρήση του Μητσοτάκη και η τοποθέτηση της κυβέρνησης του, όσον αφορά τις Α.Π.Ε.


Είναι τόση η πρεμούρα της Ν.Δ. για την ταχεία εκτέλεση των ευρωπαϊκών εντολών, που εν ριπή οφθαλμού νομοθετούν και επικυρώνουν συμβάσεις που αποδεδειγμένα καταστρέφουν το περιβάλλον. Γνωρίζουμε δε, ότι χώρες της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης, αναιρούν την τακτική των ανεμογεννητριών και δεν προχωρούν σε νέες επενδύσεις του είδους. Εδώ, φυσικά, οργασμός καταστροφής ορεινών όγκων, δασών και φύσεως.

Εκατοντάδες τόνοι τσιμέντου και σιδήρου απαιτούνται για την θεμελίωση των πανύψηλων τεράτων. Χορός μυρίων για τους εμπλεκόμενους. Μόλις στο 10% η απόδοση ενέργειας έναντι της ονομαστικής. 25 χρόνια η διάρκεια ζωής των ανεμιστήρων. Και μετά;; Ποιος είναι υπεύθυνος για την απόσυρση και αποκατάσταση του τραυματισμένου περιβάλλοντος;; Εδώ, βέβαια, μέχρι τώρα δεν έχει δοθεί απάντηση. Και μια τελευταία επισήμανση: Η αποκρουστική εικόνα στις κορυφογραμμές.

Λίαν πρόσφατο κρούσμα η επικείμενη τοποθέτηση σε περιοχή μεταξύ Κλεισούρας και Λεχόβου, στην Δυτ. Μακεδονία. Η τοπική κοινωνία ανάστατη και αντίθετη στην κακοποίηση της περιοχής. Ενημερωμένοι πολίτες ξεσηκώνονται και διεκδικούν τα αυτονόητα που η εγκληματική κυβέρνηση καταστρατηγεί. Απαιτούν η γνώμη και απόφαση τους να γίνει σεβαστή. Οι μελέτες που κατατίθενται είναι παραπλανητικές και το αποτέλεσμα σίγουρα είναι καταστροφικό.

Η λελογισμένη παραγωγή ενέργειας θα ήταν δεκτή ευχαρίστως, αν δεν προκύπτουν αρνητικές συνέπειες για τους ανθρώπους και το περιβάλλον.

Όμως εδώ έχει επιβληθεί μια προπαγανδιστική γραμμή υποχρεωτικότητας και αμφισβήτησης των κοινωνιών, που απαιτούν σεβασμό στην νομιμότητα.

Διαβάστε τις προγραμματικές δηλώσεις της “Ελλήνων Συνέλευσις” για την Βιομηχανία-Ενέργεια(Κεφ.Γ-παρ.7.0) και για το Περιβάλλον(Κεφ.Γ-παρ.21.0). Τα συμπεράσματα και οι αποφάσεις είναι δικές σας αλλά αφορούν όλους μας. ΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ Ε.ΣΥ.

Χρήστος Κράγιας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ