Εξεταστική επιτροπή..Ταλαντούχοι θεατρίνοι που συγκαλύπτουν τεράστια εγκλήματα(ΒΙΝΤΕΟ)

Εξεταστικές – προανακριτικές…Ακούσαμε και είδαμε πολλές φορές αυτές τις δύο λέξεις για επιτροπές της Βουλής. Απαρτίζονται από βουλευτές των κομμάτων που εκπροσωπούνται στην βουλή και ασχολούνται με την διαλεύκανση θεμάτων μείζονος σημασίας. Στο παρελθόν οι συγκρούσεις και διαφωνίες εντοπίζονται στο αν θα συγκροτηθεί εξεταστική ή προανακριτική, αναλόγως της δυναμικής αποφάσεων και υποδείξεων των δύο επιτροπών και βεβαίως των σκοπών που αποβλέπουν τα κόμματα.


Τα κομματικά συμφέροντα τεράστια.
Διότι μην νομίζετε ότι ενδιαφέρονται να λάμψει η Αλήθεια και να αποδοθούν ευθύνες. Τουναντίον η φαγωμάρα έγκειται στο να στοχοποιηθούν κόμματα, υπουργοί, βουλευτές και να επηρεαστεί η εκλογική μάζα.

Μια τέτοια εξεταστική λειτουργεί σήμερα στην βουλή, με θέμα το έγκλημα των Τεμπών. Συμμετέχουν τα κόμματα με αναλογία βουλευτών και προσπαθούν διαλογικά και δια αποδείξεων να βρουν τον ή τους ενόχους. Θα έλεγε κάποιος που δεν ασχολείται με την πολιτική εκ του σύνεγγυς, ότι όλα καλά και άγια με την επιτροπή. Όμως ο ενημερωμένος πολιτικά πολίτης και υπεύθυνος ψηφοφόρος, βλέπει ξανά να διαδραματίζεται ένα στημένο σκηνικό και μια προειλημμένη απόφαση.

Ποτέ οι ανωτέρω επιτροπές δεν έβγαλαν συμπέρασμα. Η σύσταση τους ουδέν προσέφερε και η ετυμηγορία πάντα ήταν θολή, αν όχι αθωωτική. Διότι, φίλοι μου, όλοι εκεί μέσα στην βουλή αποτελούν μια μεγάλη παρέα. Το μόνον που τους ενδιαφέρει είναι τα παζαρέματα και το φαγοπότι. Και αν περιμένετε φως από αυτήν την επιτροπή, φοβάμαι ότι θα απογοητευτείτε. Οι λεονταρισμοί, διαξιφισμοί και οι κορώνες που παρακολουθείτε στην tv, είναι μια ευκολοχώνευτη τροφή  για αδαείς και αδιάφορους πολίτες.

Ταλαντούχοι θεατρίνοι απαρτίζουν έναν μικρό θίασο που συγκαλύπτει τεράστια εγκλήματα.

Πρέπει λοιπόν να γίνουν ειδικές επιτροπές έρευνας και ελέγχου για όλους τους θεσμούς που διοικούν τη χώρα μας και αποφασίζουν για εμάς. Οι υπαίτιοι, για τα τεράστια εγκλήματα που συμβαίνουν, ήρθε η ώρα να πληρώσουν…(δείτε το ΒΙΝΤΕΟ)

Χρήστος Κράγιας

ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ – ΕΡΕΥΝΕΣ, ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΕΣ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

ΙΙ. ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ & ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΣΩΜΑ

1.0. Επιτροπή συγκρότησης Ειδικού δικαστηρίου που καλείται να αποδώσει άμεσα δικαιοσύνη στα αποτελέσματα των Επιτροπών ελέγχου επί όλων των σημαντικών θεμάτων της Πολιτείας και θα επιβάλλει τις ανάλογες ποινές που θα αποφασιστεί. Η Επιτροπή Συγκρότησης έχει χρονικό διάστημα δέκα (10) ημερών από την κατάθεση των νομοσχεδίων για την σύσταση του Ειδικού Δικαστηρίου.
2.0. Επιτροπή ελέγχου για το Δικαστικό Σώμα:
2.1. Επιτροπή ελέγχου όλων των Δικαστικών λειτουργών για τη μέχρι τώρα δράση και λειτουργία τους.
2.2. Εντατικά σεμινάρια για την εμπέδωση του ρόλου του Δικαστικού λειτουργού.
2.3. Εντατικά σεμινάρια για εφαρμογή της διορθωτικής, της διανεμητικής και της εθιμικής δικαιοσύνης.
3.0. Το Πειθαρχικό Σώμα, είναι ανεξάρτητο σώμα για να μπορεί αμερόληπτα να διενεργεί ελέγχους, γνωματεύσεις, να επιμελείται θέματα που άπτονται της δικαιοσύνης.
4.0. Οι επιτροπές πειθαρχικού θα εποπτεύσουν και θα συντονίσουν με κάθε διαφάνεια όλες τις πράξεις και σε κοινή δημόσια θέα.
5.0. Επιτροπή Δικαίου, η οποία θα ενεργεί αυτόνομα και θα εποπτεύει τη λειτουργία ολόκληρης της διακυβέρνησης.
6.0. Οι Επιτροπές θα απαρτίζονται από ανεξάρτητους νομικούς συμβούλους, δικαστικούς, εισαγγελείς, επόπτες, οικονομολόγους κ.α. καθώς και θα μπορούν να συμβουλεύονται οιονδήποτε κρίνουν αναγκαίο για τη διεκπεραίωση της πράξης.
7.0. Αφού περατωθεί η έρευνα των εμπειρογνωμόνων όπως πιο πάνω περιγράφεται και σημειωθούν αξιόποινα παραπτώματα από τα εμπλεκόμενα μέρη, δηλ. από τους ασκούντες δημόσιο αξίωμα (ακόμα και για τους μη εν ενεργεία ) καθώς και οι σχετικοί σύμβουλοι πάσης μορφής, κράτη, τράπεζες κ.ο.κ., οι επιτροπές πειθαρχικού θα αναλάβουν να συντάξουν την ανάλογη δικογραφία, θα συντονίσουν, εκτελέσουν καθώς και θα εποπτεύσουν τη διαδικασία εκδίκασης από το Ειδικό Δικαστικό σώμα και θα εποπτεύσουν την υλοποίηση των αποφάσεων εντός χρονικού πλαισίου που θα τεθεί στην πορεία.
8.0. Σε κάθε περίπτωση, οι αποφάσεις του ειδικού δικαστηρίου θα είναι άμεσα εκτελεστέες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ