Επισιτιστική κρίση προ των Πυλών(ΒΙΝΤΕΟ)

Πάμε καλά;;
Είναι ένα ερώτημα που αν και δεν το εκφράζουμε πάντα με λόγια, είναι καταχωρημένο στο μυαλό μας και μας ταλανίζει. Το εύρος που καλύπτει, δεν καλύπτεται δυστυχώς από πειστικές απαντήσεις.


Πολιτική, οικονομία, διεθνείς σχέσεις, κοινωνία, οικογένεια, διαβίωση και επιβίωση, θρησκείες, εθνικά θέματα, ένοπλες δυνάμεις και εξοπλισμοί, πόλεμοι και σωστή πλευρά της ιστορίας, παιδεία, υγεία, εργασία, μετανάστευση και ο κατάλογος δεν έχει τέλος.

Δεν υπάρχει σώφρων πολίτης σ’ αυτήν την χώρα, την κατ’ ευφημισμόν Δημοκρατία, που να μην περνούν από την σκέψη του όλα τα προαναφερθέντα. Εκτός των τυφλωμένων και κομματικών ακόλουθων, γνωστών ως κομματόσκυλα, που επ’ αμοιβή κάνουν ότι κάνουν και λένε.

Συμπερασματικά, λοιπόν, αφού τινάξουμε από πάνω μας την πολιτική σκόνη που περιορίζει ή και καλύπτει πλήρως την νόηση μας, μπορούμε να εκτιμήσουμε την τρέχουσα κατάσταση και να αποτιμήσουμε τον βαθμό των συνεπειών.

Οι αιτίες αυτού του άρθρου, ως αντιλαμβάνεστε, είναι πολλές. Αφορμή όμως η τελευταία είδηση που γνωρίζω ότι τα ΜΜΕ αποσιωπούν, αλλά κυκλοφόρησε στα εναλλακτικά δίκτυα, είναι ο βαθμός εξάρτησης της Ελλάδος στο θέμα των σιτηρών, από ξένους προμηθευτές.

Ίσως ακούγεται παράξενο, διότι έχουμε την παγιωμένη αντίληψη ότι η χώρα μας είναι αυτάρκης. Αυτή η εντύπωση καθιερώθηκε από δεκαετιών και παραπλανεί τους πολίτες. Λοιπόν, μάθετε επί τέλους ότι όσον αφορά την γεωργική παραγωγή, είμαστε εξαρτώμενοι από μεγάλους παραγωγούς, διεθνούς εμβέλειας  Σιτηρά, όσπρια κλπ, από δική μας παραγωγή, δεν φτάνουν να καλύψουν τις ανάγκες. Οπότε εισάγουμε. Και έτσι ξεκινά η αποκάλυψη του παραμυθιού.

Από που εισάγουμε;; Φυσικά από την Ρωσία, η οποία μας κατέταξε στον κατάλογο των μη φιλικών χώρων, μετά την θέση μας στην σωστή πλευρά της ιστορίας, για την Ουκρανία. Εισάγουμε βεβαίως και από την Τουρκία, αν δεν το γνωρίζετε.

Διαχρονικές δυσλειτουργίες, απαξιωμένα συστήματα και πολιτικές επιλογές, μας έφεραν στην δυσμενή θέση να εξαρτόμαστε από πηγές που είτε είμαστε απέναντι, είτε είναι δηλωμένοι εχθροί μας. Το πρόβλημα γίνεται εντονότερο μετά τον περιορισμό εξαγωγών λιπασμάτων από την Ρωσία και την πρόσφατη καταστροφική επέλαση του Daniel από την Θεσσαλία.

Όπως βλέπετε η κατάσταση στο θέμα των σιτηρών είναι απογοητευτική. Και αν η Ρωσία μειώσει τις πωλήσεις προς την χώρα μας, οι οποίες εκτινάχθηκαν τελευταία σε υψηλό βαθμό, η επισιτιστική κρίση θα είναι δυστυχώς γεγονός και θα πούμε το ψωμί ψωμάκι.

Χρήστος Κράγιας.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ: ΓΕΩΡΓΙΑ – ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ – ΑΛΙΕΙΑ – ΠΑΡΑΓΩΓΑ. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ