Η νέα γενιά αναζητείται…(ΒΙΝΤΕΟ)

Συγχώνευση νηπιαγωγείων/δημοτικών…..


Η παραπάνω είδηση δεν πρέπει να περάσει ούτε απαρατήρητη ούτε στα ψιλά, αντιθέτως είναι η απόδειξη της γενοκτονίας που συντελείται κατά του γένους μας. Στις περισσότερες των περιπτώσεων η αιτιολογία είναι η έλλειψη μαθητικού δυναμικού που σημαίνει με απλά λόγια ότι δεν έχουμε όσα παιδιά χρειάζεται για να λειτουργήσει ένα νηπιαγωγείο/δημοτικό. Η υπογεννητικότητα δεν είναι κάτι καινούργιο. Παρατηρήθηκε ήδη από την δεκαετία του ‘80. Την δεκαετία του ‘90 όμως είχαμε την αθρόα εισροή, κυρίως Αλβανών, οι οποίοι φυσικά εντάχθηκαν στην Ελληνική κοινωνία και κατ’ επέκταση, όπως ήταν φυσικό, έκαναν οικογένειες και με αυτόν τον τρόπο είχαμε μια επίπλαστη εικόνα γεννήσεων στην χώρα μας.  

Οι γεννήσεις των αλλοδαπών κατά την διάρκεια της δεκαετίας του 90 ήταν γύρω στις 7.500 – 8.000 τον χρόνο, το 2011 επί συνόλου 106.428 γεννήσεων είχαμε 18.983 γεννήσεις αλλοδαπών (17,8%), ενώ το 2019 επί συνόλου 83.763 γεννήσεων είχαμε 12.055 (14,4%) γεννήσεις αλλοδαπών. Ο ρυθμός μείωσης των γεννήσεων που παρατηρείται τη δεκαετία του ‘80 πανελλαδικώς δεν έχει ξανάσημειωθεί ούτε στην Ελλάδα ούτε στο σύνολο σχεδόν, των αναπτυγμένων χωρών σε ολόκληρο τον κόσμο. Από την άλλη, οι θάνατοι αυξήθηκαν λόγω γήρανσης του πληθυσμού, καθ’ όλη την διάρκεια της μεταπολεμικής περιόδου και έφτασαν για πρώτη φορά το 1996 να ξεπερνούν τις γεννήσεις.

Τι είναι αυτό όμως που επηρέασε τόσο πολύ την Ελληνική κοινωνία την δεκαετία του 80;; Ήταν η δεκαετία που συνδεόμαστε με την ΕΟΚ, ήταν η δεκαετία που το ΠΑΣΟΚ αναλαμβάνει την κυβέρνηση, ήταν η δεκαετία που η ξενομανία έφτασε στο αποκορύφωμα της, να σας θυμίσω τον “Λαλάκη τον εισαγόμενο”, ήταν η δεκαετία που άλλαξε εντελώς το τηλεοπτικό σκηνικό και εισάγονται οι πρώτες σαπουνόπερες, αναδεικνύοντας τον “δυτικό” τρόπο ζωής, είναι η δεκαετία που το χρήμα έρεε και θάμπωσε τους Έλληνες που θέλησαν να γίνουν κάτι με το οποίο δεν είχαν καμία σχέση.

Από την άλλη, για να είμαστε και δίκαιοι, πέρασες μια κατοχή που άφησε ερείπια σε όλα τα επίπεδα δομών, όσες υπήρχαν, αλλά και της ίδιας της κοινωνίας και δεν έφτανε αυτό ακολούθησε ένας εμφύλιος ο οποίος τα μόνα που εξυπηρετεί ήταν τα ξένα συμφέροντα, πολυετή πολιτική αστάθεια, μια ψευδό στρατιωτική επανάσταση μια ψευδό φοιτητική επανάσταση, η οποία έπαιξε τεράστιο ρόλο στην εισαγωγή ξενόφερτων ιδεολογιών για να γίνεις εύκολος στόχος και ευάλωτο θήραμα…  

Σίγουρα κάποιοι θα δυσανασχετήσουν, σίγουρα κάποιοι θα διαφωνήσουν, αλλά ας καθίσουμε όλοι μας και ας σκεφτούμε με ψυχραιμία και χωρίς καμία παρωπίδα, τουλάχιστον ιδεολογική και θα αντιληφθούμε ότι πέσαμε με τα μούτρα να μοιάσουμε τους άλλους που κάνουν τα πάντα για να γίνουν αυτό που εμείς είμαστε και φτάσαμε σε σημείο να καταντήσουμε μια κοινωνία χωρίς ταυτότητα και κατ’ επέκταση άβουλα όντα που τα παρασύρει ο αέρας της παγκοσμιοποίησης…..
Είμαστε σε πόλεμο και είναι η ώρα να το συνειδητοποιήσουμε όλοι. Είναι η ώρα που πρέπει να πάρουμε θέση, ή με τους ανθρώπους ή με τους μη ανθρώπους…..  

Δημήτρης Καραμάρκος

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ: ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ – ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ / ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ