Κε. Κικίλια παρ’ όλες τις δηλώσεις, ανακοινώσεις και λοιπές υπουργικές σου υποχρεώσεις, έχεις αποτύχει οικτρά..

Κε. Κικίλια 
Συμπάσχω μαζί σου, διότι και οι δυο μας αντιλαμβανόμαστε, εν τη αρχή της αντιπυρικής περιόδου, ότι παρ’ όλες τις δηλώσεις, ανακοινώσεις και λοιπές υπουργικές σου υποχρεώσεις, έχεις αποτύχει οικτρά. Απεδείχθεις τόσον λίγος, τόσον αναποτελεσματικός και η αναντιστοιχία σου όσον αφορά τα καθήκοντα σου, επιτάσσουν αν μη τι άλλο, την παλικαριά (αν υπάρχει) τουλάχιστον να παραιτηθείς.

Συγχρόνως όμως, αν διαθέτεις λίγη τσίπα όπως λέει ο λαός, θα πρέπει να αναφέρεις τους αληθινούς λόγους της αναγκαίας δι εμέ παραίτησης, όπως κατ’ επέκτασιν και τους λόγους που σε συντηρούν επί τόσον μακρύ χρονικό διάστημα, εντός του χώρου των δύο διαδοχικών κυβερνήσεων του κόμματος σου και μάλιστα σε υπουργεία αιχμής.

Κε Κικίλια

Καλά τα drones που εντοπίζουν τις εστίες, αλλά αυτά δεν σβήνουν τις φωτιές. Τα πυροσβεστικά εναέρια μέσα παμπάλαια, λιγοστά για τις ανάγκες μας, κακοσυντηρημένα και ταλαιπωρημένα, δεν αρκούν. Αυτός που σε διόρισε στο αρμόδιο υπουργείο, πρόσφατα μετά φανών και λαμπάδων μετέβη στον Καναδά για αγορά επιπλέον αριθμού αυτών, πλην όμως η παράδοση αναμένεται στο τέλος της θητείας της σημερινής κυβέρνησης (αν την βγάλει).

Τα πεζοπόρα τμήματα έχουν ψυχή όντως, αλλά ο αριθμός των μόνιμων και εποχικών πυροσβεστών τραγικά μικρός και ο εξοπλισμός με κατάλληλα πυροσβεστικά οχήματα υψηλών προδιαγραφών τελεί μονίμως εν αναστολή.

Τα δάση εν γένει είναι αφύλακτα και βορά των οικοπεδοφάγων, όπως και των αδίστακτων επενδυτών στην αιολική ενέργεια. Και αυτό πλέον δεν σηκώνει ουδεμία αντίρρηση, διότι ως αποδείχθει, συστηματικά όπου βουνοκορφή καίγεται, φυτρώνει ανεμογεννήτρια.

Ως φαίνεται, οι σπασμωδικές αποφάσεις και ενέργειες περί καθαρισμού οικοπέδων και λοιπών χώρων, είναι φερετζές για τα κυβερνητικά λάθη και ουδόλως αποδίδουν.

Ο αστικός και περιαστικός χώρος δεν απειλεί την Πάρνηθα, τον Γράμμο ή τους άλλους ορεινούς και κατάφυτους όγκους. Απειλή για την συνέχεια είναι η δική σας συνολικά κυβερνητική αβελτηρία, που συνιστά ποινικώς κολάσιμη πράξη έναντι της πατρίδας και των πολιτών.

Χλωρίδα και πανίδα εξαφανίζονται. Κατοικίες πολιτών, επαγγελματικές εγκαταστάσεις, αγροτικές ή κάθε άλλου είδους, γίνονται στάχτη και αποκαΐδια. Οι νομικές επιπτώσεις και τιμωρία των πυρομανών, όσον και αν διαφημίζονται, εξαντλούνται σε μικρά χρηματικά πρόστιμα.

Εσείς, που ως κυβέρνηση καίτε κυριολεκτικά την χώρα, απολαμβάνετε ασυλίας, κοιμάστε ήσυχοι το βράδυ και την επόμενη μέρα ξεκινάτε τις νέες δασικές φωτιές.

Αποτύχατε

Χρήστος Κράγιας

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ / ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Γ ΝΕΥΡΑΛΓΙΚΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΑΞΟΝΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ
16.0 ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ
16.1. Ο ρόλος του Πυροσβεστικού Σώματος
είναι πολύ σημαντικός στην φύση και στο περιβάλλον του Ελλαδικού χώρου. Η
μορφολογία του εδάφους απαιτεί ειδικές δεξιότητες, ώστε να υπάρχει δράση σε όλα
τα μέρη. Ο ρόλος του σώματος είναι να προφυλάσσει και βοηθάει τους ανθρώπους σε
έκτακτες ανάγκες φυσικών καταστροφών και πυρκαγιών.
16.2. Εξίσου σημαντικό ρόλο έχει στην προφύλαξη της χλωρίδας της χώρας μας.
16.3. Θα κατασκευαστούν οι απαραίτητες αντιπυρικές ζώνες σε όλη την επικράτεια,
θα αναβαθμιστούν όλα τα κέντρα πυρόσβεσης με τα πιο σύγχρονα και άρτια
τεχνολογικά μέσα, όπως αεροπλάνα, ελικόπτερα, αυτοκινούμενες μονάδες,
παρακολούθηση μέσω ελληνικών δορυφόρων κλπ.
16.4. Η εκπαίδευση των πυροσβεστών θα είναι άρτια με τα πιο σύγχρονα μέσα και
αυτοί θα καλύπτονται μισθολογικά και ασφαλιστικά από την Πολιτεία ώστε να
παράσχουν απρόσκοπτα τις υπηρεσίες τους.

ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ Ε.ΣΥ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ