Υπερψηφίστηκε στις 19-12-2023 η τροπολογία για την -υπό όρους- απασχόληση πολιτών τρίτων χωρών στην Ελλάδα, του Δ. Καιρίδη (Υπ.Μετανάστευσης και Ασύλου), ο οποίος είχε αναφέρει στην βουλή «Να πούμε την αλήθεια υπάρχουν επαγγέλματα που δεν θα έκαναν οι Έλληνες, όπως και οι Ισπανοί και οι Ιταλοί» και θα ρωτήσω εγώ τώρα, ποιος ευθύνεται γι αυτό κ.Υπουργέ;;;; Αλλά ας μείνουμε στο θέμα μας.
Η τροπολογία αφορά την μονιμοποίηση-νομιμοποίηση αλλοδαπών λαθραίων και μη, οι οποίοι θα πρέπει μεταξύ άλλων να μένουν στην Ελλάδα τουλάχιστον τρία συνεχόμενα χρόνια και να έχουν λευκό ποινικό μητρώο, εδώ φυσικά γελάμε. Αν προσέξετε την φωτογραφία όλοι τους δηλώνουν τρία και τέσσερα ονόματα, τρεις τέσσερις ημερομηνίες γέννησης, τρεις τέσσερις χώρες προέλευσης και πάει λέγοντας, δεν μπορείς καν να τους ταυτοποιήσεις. Και θα ελέγξετε για το πόσα χρόνια βρίσκονται στην χώρα και το ποινικό τους μητρώο;;
Η αιτιολογία που βρήκαν όπως πάντα είναι η δήθεν κάλυψη εργατικού δυναμικού σε αγροτικές κυρίως δραστηριότητες και για να μην δουλεύουν οι μετανάστες μαύρα, λες και οι Έλληνες όταν δούλευαν σε τέτοιες δουλειές, δεν δούλευαν μαύρα;; Και γιατί όχι άλλωστε σε μια χώρα που η φορολογία δεν έχει καμία σχέση με ανταποδοτικότητα και ασφάλιση με τις ανάλογες ασφαλιστικές παροχές.
Η τροπολογία προκάλεσε δήθεν αναταραχές στο κόμμα της ΝΔ και σχετικά με αυτό ο Α. Γεωργιάδης μιλώντας στην βουλή ανέφερε πως η ΝΔ είναι αγαπημένη οικογένεια και τα βρίσκουν μεταξύ τους. Παρόλα αυτά όμως η κυβέρνηση επέβαλε κομματική πειθαρχία στην κυβερνητική παράταξη. Επτά ήταν οι “αντάρτες”, οι οποίοι βέβαια εμφανίζονται όταν είναι σίγουρο ότι θα ψηφιστεί το οτιδήποτε από βουλευτές άλλων κομμάτων και αυτό το τελευταίο αφορά όλα τα κόμματα και σε κάθε περίπτωση. Όπως αναμενόταν φυσικά η τροπολογία ψηφίστηκε από 262 βουλευτές μέσα σε αυτούς είναι και οι 6 εκ των 7 “ανταρτών” οι οποίοι υπάκουσαν στην πειθαρχία.
Κλείνοντας θα αναφερθώ στο σύνταγμα που είναι ο βασικός νόμος και όλοι οι βουλευτές ορκίζονται υπακοή σε αυτό. Στο σύνταγμα λοιπόν δεν υπάρχει πουθενά αναφορά στον αριθμό των κομμάτων αλλά στον αριθμό των βουλευτών οι οποίοι δεν πρέπει να είναι πάνω από 250 και κάτω από 300, ο ακριβής αριθμός αναφέρεται στον εκλογικό νόμο και είναι ανάλογος με τον πληθυσμό. Σε άλλο του σημείο και συγκεκριμένα στο αρ. 60 αναφέρει ότι οι βουλευτές έχουν απεριόριστο το δικαίωμα της γνώμης και ψήφου κατά συνείδηση και η παραίτηση από το βουλευτικό αξίωμα είναι δικαίωμα του κάθε βουλευτή.
Όπως καταλαβαίνεις δεν τηρούν ούτε καν τον όρκο που έδωσαν. Αλλά θα μου πεις, εντάξει, τώρα τι θες; Να παραιτηθεί κάποιος βουλευτής επειδή διαφωνεί με μια τροπολογία; Ναι, να παραιτηθεί, θα σου πω εγώ, γιατί για να διαφωνεί προφανώς η συνείδησή του αντιλαμβάνεται ότι αυτό που είναι προς ψήφιση, θα παράξει άδικο και κατ’ επέκταση αν θέλει να είναι εντάξει με τον όρκο του, με το σύνταγμα, με όσους τον ψήφισαν, με την συνείδησή του, ναι, είναι υποχρεωμένος να παραιτηθεί.
Δημήτρης Καραμάρκος