Κομματική πειθαρχία..Και τι σημαίνει αυτό;;

Λίγο, πολύ, όλοι έχουμε κάποια γνώση του τι συμβαίνει στα κόμματα όταν εισάγεται στην βουλή νομοσχέδιο για ψήφιση. Η κυβέρνηση, σε ρόλο σατράπη, επειδή έχει την δεδηλωμένη επιχειρεί να καταστήσει νόμο, τις υποσχέσεις, τοποθετήσεις και μελλοντικές επιδιώξεις της. Η αντιπολίτευση από την άλλη, παρατηρούμε ότι πάντα είναι αντίθετη και κατακεραυνώνει τις κυβερνητικές θέσεις. Έτσι βλέπουμε μια τεχνητή ένταση μέχρι την ψήφιση και μετά σιωπή.


Σε μείζονος σημασίας θέματα που φέρνουν τους πολίτες σε συναγερμό και η κοινή γνώμη ταλαντεύεται διότι έχει ελλιπή γνώση ή και τελείως ανύπαρκτη και οι βουλευτές αντιμετωπίζουν την μήνις των συμπολιτών τους, με συνέπεια τις αναστολές τους, επιβάλλεται αυστηρή κομματική πειθαρχία.

Και τι σημαίνει αυτό;;

Πνίγονται οι αντίθετες φωνές και υποτάσσονται στο κομματικό συμφέρον. Η ελεύθερη βούληση των βουλευτών, που είναι απόρροια της Δημοκρατίας, πάει περίπατο. Θέλουν δεν θέλουν σκύβουν το κεφάλι και ακολουθούν πειθήνια τα κέφια του αρχηγού και του στενού του κύκλου.

Κυρίες και κύριοι, αυτό δεν είναι Δημοκρατία. Αυτό δεν είναι πολιτική υγεία. Ο αυταρχισμός στο μεγαλείο του για την κομματική ισχύ και την μόνιμη παρουσία στην βουλή. Το δυστύχημα για τον λαό είναι η προδοτική συμπεριφορά των βουλευτών, που αντί να ορθώσουν ανάστημα και να τιμήσουν τους ψηφοφόρους τους, υποκλίνονται στις κομματικές κατευθύνσεις. Και βέβαια θα συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτια των προσεχών εκλογών, όπως και θα γεμίζει η τσέπη τους.

Αυτή είναι δυστυχώς η πραγματικότητα που μας βάζει σε μαύρες σκέψεις για το σκοτεινό, μυστικό, κομματικό περιβάλλον. Αυτήν την ύβρις προς την Δημοκρατία και την φίμωση της ελεύθερης σκέψης και έκφρασης, ανατρέπει ριζικά και μόνιμα η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ.

Όλα ρυθμίζονται και λειτουργούν με νόμους, αρχές και αξίες. Πλήρης ανάδειξης της Αλήθειας και της Διαφάνειας στο πολιτικό στερέωμα. Ουδέν θα διαδραματίζεται στο σκότος πίσω από κλειστές πόρτες που θέτουν σε κίνδυνο την κοινωνία. Οι πολίτες οι ίδιοι εκλεγούν και εκλέγονται αξιοκρατικά από όλες τις κοινωνικές τάξεις και συνιστούν την Εθνοσυνέλευση. Δικηγόροι, ιατροί, οικονομολόγοι και εργολάβοι, παύουν να χειραγωγούν την πορεία της πατρίδας.

Και αυτό βασίζεται στον τρίτο νόμο, αυτόν της Δημοσιότητας, που εξασφαλίζει άπλετο φως στην λήψη των αποφάσεων και εγγυάται την ασφάλεια σχέσεων μεταξύ Πολιτείας και Πολιτών.

Χρήστος Κράγιας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ