Μεγάλο το παραμύθι περί οικονομικής επιτυχίας

Ξέρετε ένα καθεστώς για να επιβιώσει χρησιμοποιεί διάφορες μεθόδους, το κύριο και βασικό εργαλείο, είναι το ψέμα και η παραπληροφόρηση. Και πριν αλλά και μετά τις πρόσφατες Εθνικές εκλογές, το κυβερνών κόμμα, μας έχει τρελάνει με την επιτυχία του και στην οικονομία, γιατί κατ’ αυτούς ίσως να είναι και η πιο επιτυχημένη κυβέρνηση όλων των χρόνων ύπαρξης του νεοελληνικού κράτους. 


Για να πάμε στο θέμα μας όμως και να μην κουράσω, τον παρακάτω πίνακα τον άντλησα από ένα αναδημοσιευμένο άρθρο στο μπλόγκ μου το οποίο είναι περσινό Μάρτιο 2023 και φυσικά αναφέρεται στο 2022 και στο κατά κεφαλήν εισόδημα σε σχέση με την αγοραστική δύναμη στις χώρες της Ευρώπης. 

    Τώρα θα δούμε τον πίνακα που αποτυπώνονται τα στοιχεία του 2023 

Αυτό που κάνει εντύπωση πριν από οτιδήποτε άλλο πάντως σε οποιονδήποτε σκεπτόμενο άνθρωπο είναι η πρωτιά του Λουξεμβούργου, ένα κράτος που δεν παράγει τίποτα. 

Πίσω στα δικά μας όμως και αυτό που παρατηρούμε στους παραπάνω πίνακες είναι ότι στον πρώτο και σε ότι αφορά το 2022 είμαστε στην τρίτη θέση μετά την Βουλγαρία και την Σλοβακία, ενώ στον δεύτερο και για το 2023 βρισκόμαστε στην δεύτερη θέση από το τέλος πάντα,  μετά την Βουλγαρία και η Σλοβακία ανέβηκε στην τέταρτη θέση. Θεωρώ ότι αντιλαμβανόμαστε όλοι το παραμύθι που μας πουλάν περί οικονομικής επιτυχίας, αφού τα ζούμε ούτως ή άλλως, δεν περιμένουμε την eurostat να μας το πει, απλά επισημοποιείται μέσω ενός δικού τους θεσμικού οργάνου.   

Και όλα αυτά την στιγμή που η χώρα μας έχει τον μεγαλύτερο κρατικό προϋπολογισμό της Ευρώπης. Είναι η ώρα που πρέπει όλοι μας να κατανοήσουμε ότι το πρόβλημα στην χώρα μας δεν είναι οικονομικό. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι δεν θέλουμε να δούμε την αλήθεια γιατί αυτόματα θα πρέπει να πάρουμε θέση και οι περισσότεροι φοβόμαστε. Φοβόμαστε για το τι θα πουν φίλοι και γνωστοί, φοβόμαστε να μην χάσουμε την δουλειά μας, τρομάρα μας, φοβόμαστε μην μας πάρουν το σπίτι λες και ήταν ποτέ δικό μας, με δανεικά το κάναμε οι περισσότεροι, μην μας πάρουν το αυτοκίνητο και τελικά μας πήραν την χώρα, μας πήραν την ζωή μας πήραν τον βίο μας. Όπως και να έχει πάντως η λύση είναι μία και γνωστή σε όλους εδώ και δέκα χρόνια. 

Δημήτρης Καραμάρκος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ