Μετά την κακοκαιρία DANIEL έρχεται το νέο χαράτσι

Μετά την ολοκληρωτική καταστροφή της Θεσσαλίας από την κακοκαιρία Daniel, είδαμε δειλά-δειλά κάποιες διαφημίσεις ασφαλιστικών εταιρειών, να προτρέπουν τους πολίτες για να ασφαλίσουν την ακίνητη περιουσία τους. Δεν δώσαμε την δέουσα προσοχή, το θεωρήσαμε σαν ευκαιρία των ασφαλιστών για να αυξήσουν τον τζίρο και τα κέρδη τους.


Να όμως που ένα από τα πλέον προβεβλημένα και γνωστά ανά το πανελλήνιο ονόματα,ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος (;;;) Γ.Στουρνάρας, επαναφέρει το θέμα με την πλέον επίσημη θέση και γραμμή. Στην ενδιάμεση έκθεση για την νομισματική πολιτική, αναφέρει 11 προτάσεις. Για οικονομία χώρου και χρόνου, πάμε στην 7η που αφορά την ασφάλιση.

Γνωρίζουμε πως όταν πρόκειται για φυσικές καταστροφές που εμφανίζονται όλο και συχνότερα λόγω κλιματικής κρίσης (;;;), η αποκατάσταση των ζημιών είναι ευθύνη του κράτους. Τα χρηματικά ποσά που απαιτούνται εξασφαλίζονται είτε από ευρωπαϊκούς πόρους, είτε από τον κρατικό κουμπαρά. Είναι δλδ ευθύνη του κράτους να προστατεύει τους πολίτες και βεβαίως να αποζημιώνει και να αποκαθιστά τις ζημιές.

Όμως οι καιροί αλλάζουν και νέα ήθη εισάγονται και επηρεάζουν την ζωή μας.

Ο κ. Στουρνάρας, ως λαγός των επερχόμενων εξελίξεων και κρυφών επιθυμιών της κυβέρνησης, ως υποτελής και εντολοδόχος του διεθνούς οικονομικού περιβάλλοντος, απροκάλυπτα συνιστά ότι η ιδιωτική ασφάλιση της ακίνητης περιουσίας των πολιτών, είναι επιβεβλημένη.
Γιατί δλδ ασφαλίζεις, αγαπητέ μου, το αυτοκίνητο σου και δεν ασφαλίζεις το ακίνητο;; Γιατί πρέπει να τα περιμένεις όλα από το κράτος;; Γιατί δεν βοηθάς στην ανατροπή της κλιματικής κρίσης;;
Πρέπει να συνειδητοποιήσεις ότι όλοι θα βάλουμε ένα χεράκι (πόσα ακόμη δεν ξέρουμε) για να προκόψουμε.

Η κυβέρνηση μεθοδικά και σιωπηρά, με τους λαγούς, μας δίνει το στίγμα για την συνέχεια. Δεν είναι η πρώτη φορά που το εφαρμόζει. Δοκιμασμένη συνταγή με επιτυχία.

Επειδή απουσιάζουν, οι υπέρ των πολιτών, παρεμβάσεις και τα απαραίτητα έργα για την ασφάλεια μας και τον μετριασμό των καταστροφικών συνεπειών από καιρικά φαινόμενα, μεταθέτει τις ευθύνες στην πλάτη των πολιτών.

Οι πρόθυμοι και χρήσιμοι λαγοί, απαλλάσσουν την κυβέρνηση από τις υποχρεώσεις της.

Όμως είναι κοντά η στιγμή που η ασφάλιση θα είναι υποχρεωτική. Διαφαίνονται οι κυβερνητικές τάσεις. Ένα κράτος που δεν προστατεύει τους πολίτες, είναι αναξιόπιστο. Η καταρρέουσα οικονομία του τόπου προσπαθεί να βγει στον αφρό, επιβάλλοντας καινούργια βάρη στους ήδη οικονομικά καταπονημένους πολίτες.

Χρήστος Κράγιας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ