Μητσοτάκης-Νταβός: μιλά για πράσινη ενέργεια και εξαγωγές…μια μεγάλη μπίζνα

Όλος ο ντόρος γίνεται για το, ως λένε, περιβάλλον.
Αυτοί που έκρυψαν την ελεύθερη, άπειρη και δωρεάν ενέργεια, αυτοί που με τις μηχανές που έφτιαξαν για την εξυπηρέτηση των ανθρώπων και την κονόμα, αυτοί που πλουτίζουν από τους υδρογονάνθρακες, έρχονται τώρα και ωρύονται για την προστασία του πλανήτη. Προωθούν τα ηλεκτρικά οχήματα, όμως τα ιδιωτικά jet κινούνται με καύσιμα που αφήνουν ρύπους. Και προχωρούν στην πράσινη συμφωνία.


Ο δικός μας, πήγε στο Νταβός και εξέπληξε τους πάντες δια της παρουσίας του. Σε συνέντευξη που έδωσε, με το σύνηθες χαλαρό ύφος του, με το αμυδρό ενίοτε μέχρι άηθες χαμόγελο του, προέβει σε σημαντικές δηλώσεις, που δεν περνούν απαρατήρητες.

Ο πολυπράγμων πρωθυπουργός μας αναφέρθηκε στην πράσινη συμφωνία και την σημασία της.
Πολέμιος των ρύπων και με αγάπη για το περιβάλλον, μας δίνει το στίγμα για την πράσινη ανάπτυξη που έχει στο μυαλό του. Ως γνώστης του θέματος, έχει πλέον κατασταλάξει  και μας εξηγεί πως η Ελλάδα θα απεξαρτηθεί από τα ορυκτά καύσιμα και θα αναδειχθεί πρωταθλήτρια στην παραγωγή πράσινης ενέργειας. Και μάλιστα, από την θέση της θα δύναται να εξάγει ενέργεια στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Να, λοιπόν, μια ακόμα επιτυχία, μια μεγάλη μπίζνα. Όμως στην βιασύνη του για επίδειξη, έκανε ένα λάθος, μια αναντιστοιχία τοποθετήσεων, που πέρασε στην μούγκα από τους χειροκροτητές του.
Ενώ μιλά για πράσινη ενέργεια και εξαγωγές, η χώρα μας, τώρα που μιλάμε, εξαρτάται από εισαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας από γειτονικές χώρες. Επίσης, ενώ υποστηρίζει το πράσινο, καθαρό περιβάλλον, προτίθεται να εξάγει φυσικό αέριο μέχρι την Ουκρανία ( που το βρήκε;;).

Καταλαβαίνετε, φίλοι μου, την τρικυμία που ο άνθρωπος έχει στο κεφάλι του.
Νάρκισσος, εραστής της εξουσίας και καταχραστής της ψήφου του λαού.
Βέβαια, μην κλαιγόμαστε, ποιος τον έκανε πρωθυπουργό;;

Χρήστος Κράγιας 

Α.Π.Ε: Η ‘’ΠΡΑΣΙΝΗ’’ ΚΟΜΠΙΝΑ – Ο Ν.3468/2006 , Η ‘’ΟΥΤΟΠΙΑ΄΄ ΤΗΣ ΦΘΗΝΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Τις τελευταίες δεκαετίες ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια πάρκα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που υπόσχονται παραγωγή φθηνού ηλεκτρικού ρεύματος αλλά και προστασία του περιβάλλοντος. Ποια είναι, όμως , η πραγματικότητα; Παράγουν οι αιολικές εγκαταστάσεις και τα φωτοβολταϊκά συστήματα την απαιτούμενη ηλεκτρική ενέργεια με χαμηλότερο κόστος; μια προσεχτική μελέτη δείχνει πως όχι μόνο δεν επαρκούν για την τροφοδότηση το σύστημα ηλεκτροδότησης αλλά έχουν τεράστιο κόστος- οικονομικό και περιβαλλοντικό. Ένα κόστος που πληρώνει το ελληνικό δημόσιο για να καλύψει τις ανάγκες των ιδιωτών επενδυτών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ