Νεκρόπολη – Αρχαιολογική ανακάλυψη στην Ρωσία

Αρχαία νεκρόπολη με εκατοντάδες αντικείμενα και κοσμήματα βρεθήκαν σε ανασκαφές από το Ινστιτούτο Αρχαιολογίας της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών. Ανακάλυψαν μία νεκρόπολη που χρονολογείται από τον 4ο έως τον 3ο αιώνα π.Χ. στην περιοχή  Κουμπάν  ( βόρειο Καύκασο ) στην νότια Ρωσία.


Οι ανασκαφές έγιναν κατά την διάρκεια εργασιών για αυτοκινητόδρομο  και αποκάλυψαν μια νεκρόπολη  με συνολικά 22 τάφους. 

Ένας από τους τάφους περιείχε τους σκελετούς ενός άνδρα και μιας γυναίκας καθώς και αφιερώματα από τους συγγενείς, ένας τάφος με τα λείψανα πέντε ατόμων,  μαζί με ασημένια διακοσμητικά αντικείμενα, χάλκινους δακτυλίους, εκ των οποίων ο ένας έχει διακοσμηθεί με την εικόνα ενός ναού και πολλαπλές λόγχες. Οι περισσότεροι τάφοι δυστυχώς είχαν συληθεί ή καταστραφεί κατά την αρχαιότητα.

Μόνο ένας τάφος φαίνεται να μην έχει συληθεί και υποστεί ζημιές στον οποίο μέσα βρέθηκαν ένα μαύρο γυαλιστερό κύπελλο, δαχτυλίδια από χαλκό και σίδηρο και ένα χάλκινο βραχιόλι. Στην ίδια περιοχή ωστόσο βρέθηκαν πάρα πολλοί  αμφορείς και οικιακά σκεύη όπως κύπελλα και κανάτες.

Οι αρχαιολόγοι εκτιμούν ότι όλα αυτά τα αντικείμενα έχουν φτάσει σε αυτήν την περιοχή από την αρχαία πόλη  Ηράκλεια την Ποντική.

Η Ηράκλεια η Ποντική ιδρύθηκε στις ακτές του Ευξείνου Πόντου στα 560-558 π. Χ.. Της έδωσαν το όνομα αυτό προς τιμήν του μυθικού ήρωα Ηρακλή, επειδή πίστευαν ότι από ένα σπήλαιο που βρισκόταν στην περιοχή εισήλθε στον Άδη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ