Νταβός 2024: Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο πολυτελές θέρετρο της Ελβετίας

Μεταξύ 15-19/1/2024 θα πραγματοποιηθεί η 54η συνάντηση στο Νταβός. Σίγουρη είναι η παρουσία πλήθους προσώπων που επηρεάζουν την σημερινή πλανητική πραγματικότητα. Θέματα προς συζήτηση πολλά και εκ πρώτης όψεως ενδιαφέροντα. Και λέω εκ πρώτης όψεως, διότι για όσους γνωρίζουν τι σημαίνει WEF, αμέσως ενισχύονται οι βάσιμες υποψίες τους για την τεράστια απάτη και πλεκτάνη που στήνεται εναντίον της ανθρωπότητας.


Το παγκόσμιο κοινό, εύκολα εντυπωσιάζεται από βαρύγδουπους όρους που ακούει και βέβαια δεν καταλαβαίνει. Έτσι θεωρεί ότι στο ελβετικό θέρετρο του Νταβός, όλοι αυτοί που θα μαζευτούν, σκοπό έχουν την βελτίωση των δεικτών που θα φέρουν στον πλανήτη ειρήνη και ευημερία. Ουδέν αληθέστερον παραπλανητικό και ψευδές.

Ακούει ο αδαής πολίτης για το κλίμα και την βιοποικιλότητα και απορεί. Το κόστος ζωής του προκαλεί το ενδιαφέρον οπωσδήποτε, λόγω της μεγαλύτερης έντασης της φτώχειας και η αναφορά στον covid 19 επιτείνει τους φόβους του και την υγειονομική εξάρτηση.

Οι πόλεμοι, Ουκρανία και Γάζα, που οι σκοτεινές δυνάμεις ξεκίνησαν και συνεχίζουν, τώρα θέλουν να μας πείσουν ότι εργάζονται για τον τερματισμό τους.

Διεθνής συνεργασία για την ασφάλεια, ανάπτυξη και θέσεις εργασίας, είναι ορολογία εντυπωσιασμού και καταστολή νόησης για ενεργούς πολίτες.

Όσον αφορά την οικονομία, η παρουσία των κορυφαίων προσώπων της παγκόσμιας οικονομίας, βεβαιώνει την τάση για μεγαλύτερα κέρδη των οικονομικών κολοσσών.

Η τόσο απαραίτητη ενέργεια και η κλιματική κρίση συνδυάζονται υπόπτως και η πράσινη ανάπτυξη προωθείται ως η σωτηρία του πλανήτη.

Μην ξεχάσουμε και την τεχνητή νοημοσύνη, που μορφές και χρήσεις της, βιαίως πλέον χωρίς σεβασμό στην ανθρώπινη αξία, επιβάλλονται και διαφημίζονται ως το απαραίτητο βήμα της εξέλιξης.

Αγαπητοί μου, πριν αξιολογήσετε και αποδεχτείτε τις εργασίες και συμπεράσματα αυτής της μάζωξης, πρέπει να γνωρίσετε τι εστί WEF, τα πρόσωπα που το διευθύνουν (Σβαμπ-Χαραρι) και τους σκοπούς τους, που δεν κρύβουν πλέον.

Δεν μας διαφεύγει, βέβαια, ότι στην συνάντηση αυτή θα ομιλήσει και ο σημερινός πρωθυπουργός της Ελλάδος. Αυτό και μόνον είναι ένα ασφαλές δείγμα για την εξαγωγή συμπερασμάτων.

Χρήστος Κράγιας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ