Οι εκπτώσεις έχουν την τιμητική τους

Για δύο μήνες, μέχρι 29 Φεβρουαρίου, οι εκπτώσεις έχουν την τιμητική τους. Σύνηθες εμπορικό φαινόμενο, σκοπό έχει την τόνωση του ενδιαφέροντος του αγοραστικού κοινού, για αγορές μεγάλης ποικιλίας ειδών. Οι προς τα κάτω αλλαγές τιμών, είναι ο κράχτης για την εκροή χρήματος των πολιτών, για ανάγκες ή και μη ανάγκες. Είναι και ένα κόλπο για την αύξηση των εσόδων του κράτους από τους αναλογούντες φόρους των προϊόντων που πωλούνται, σε μια καταρρέουσα οικονομία.


Αναμφισβήτητα, μετά τις αγορές των εορτών, η καθίζηση στο εμπόριο αναστρέφεται. Και σε πολλές περιπτώσεις βλέπουμε τιμές ενδιαφέρουσες, προκλητικές, όπως και παραποίηση τιμών, που ουδεμία έκπτωση προσφέρουν. Και ο κόσμος ψωνίζει, ή έστω αυτοί που τα φέρνουν βόλτα, διότι δεν πρέπει να μας διαφεύγει πως η μάζα των πολιτών αδυνατεί να προβεί σε αγορές, ακόμα και για τα πλέον απαραίτητα για επιβίωση.

Υπάρχει, φίλοι μου και μια άλλη μορφή εκπτώσεων. Ένα τεράστιο εκπτωτικό χωριό, ένα mall εκπτώσεων και πωλήσεων, ένα στοκατζίδικο ξεπουλήματος.

Είναι η πατρίδα μας.

Εκπτώσεις σε εθνικά θέματα. Ξεπούλημα εθνικής κυριαρχίας και εδαφών. Κακοδιαχείριση στον εξοπλισμό των ενόπλων δυνάμεων. Τραγική μείωση της ασφάλειας των πολιτών. Εκπτώσεις στα εισοδήματα και υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου. Ο Ιαβέρης κυνηγάει τον Γιάννη Αγιάννη για ένα καρβέλι και οι οικονομικές βδέλλες απομυζούν την ενέργεια του λαού. Νόμοι υπέρ των ισχυρών. Όποιος πληρώνει εξασφαλίζει την υγεία του. Η παιδεία δεν είναι για όλους. Η εργασία είδος που τείνει στην εξαφάνιση. Η οικογένεια υπό διωγμόν, παραγγελία τέκνου μελαχρινού ή ξανθού. Το δημογραφικό απειλεί την πατρίδα μας και αναπληρώνεται από ορδές μυρίων εισβολέων. Τα ιερατεία καταστρέφουν την οξύνοια μας και αποκοιμίζουν με μεταθανάτιους παραδείσους.

Δεν συνεχίζω τον θλιβερό κατάλογο. Θέλω να επιστήσω την προσοχή σας σε θέματα που καίνε. Θέλω να προκαλέσω την νόηση σας για το πολιτικό σύστημα που εκόντες – άκοντες ακολουθείτε και μας σκοτώνει.

Χρήστος Κράγιας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ