“Ο θάνατος του εμποράκου”

Μπαίνουμε κατευθείαν στο θέμα, χωρίς προλόγους και εισαγωγές.
Η κυβέρνηση πιστή στην παγκοσμιοποίηση και τις προθέσεις-εξαγγελίες του WEF, προχωρά σε μια δέσμη νέων φορολογικών μέτρων. Οριζόντια βλέπει τους πάντες ως φοροφυγάδες και οριζόντια επιχειρεί να τους εξοντώσει.


Είδαμε την αμέσως προηγούμενη θητεία της, βιώσαμε την ανάλγητη για τους πολίτες πορεία της, ακούσαμε την ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ και τον κ.ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ και παρ’ όλα αυτά δώσαμε μια νέα τετραετία με το ποσοστό του 41 %. Δλδ βάλαμε τα χεράκια μας και βγάλαμε τα ματάκια μας.

Αυτή η κυβέρνηση σκοπό έχει την εξαφάνιση των πάσης μορφής ελεύθερων επαγγελματιών, προς χάριν πολυεθνικών συμφερόντων και εταιρειών μεγάλου βεληνεκούς.

Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν χιλιάδες ανεξάρτητοι ταξιτζήδες. Στην Αμερική αυτό είναι έργο μεγάλων εταιρειών με υπαλλήλους οδηγούς. Το μικρό μπακάλικο θα σβήσει μπροστά στους κολοσσούς εμπορίας τροφίμων. Η κτηνοτροφία δεν χρειάζεται διότι θα τρώμε συνθετικό κρέας εργαστηρίου και το περιβάλλον θα ανασάνει απο το μεθάνιο που εκλύουν οι αγελάδες. Οι μικρές παραδοσιακές καλλιέργειες δεν συμφέρουν στους παραγωγούς μεταλλαγμένων σπόρων και φυτών.

Άρα όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες πρέπει να συγχωνευτούν και να οργανωθούν εντός μεγάλων επιχειρήσεων. Άρα ουδείς θα είναι αφεντικό του εαυτού του, παρά αριθμός εντός χαρτοφυλακίου.

Η παράξενη αυτή τροπή των πραγμάτων, ξαφνιάζει μεν τους αποδέκτες των μέτρων, όμως η ερώτηση είναι γιατί τώρα απορούν με την φορολογική επιδρομή που δέχονται, όταν η προηγούμενη τετραετία της νυν κυβέρνησης, είχε δώσει δείγματα γραφής για το τι σχεδιάζει.

Ο αρμόδιος υφυπουργός οικονομικών Χ.Θεοχάρης, έδωσε ακριβώς το στίγμα και τις προθέσεις του. Πουθενά στον κόσμο δεν υπάρχουν τόσοι ελεύθεροι επαγγελματίες, εκτός της Κολομβίας και του Μεξικό. Επομένως για να είμαστε εναρμονισμένοι με την παγκόσμια πραγματικότητα, πρέπει όλα τα μικρομάγαζα των αυτοαπασχολούμενων, να κλείσουν.

Η ατομική επιχείρηση π χ βενζινάδικο, που βαρύνεται με υπέρογκους φόρους και ελάχιστο ποσοστό κέρδους, θα λειτουργεί πλέον μέσω των μεγάλων πετρελαϊκών εταιρειών. Και προφανώς ο αριθμός τους μειώνεται δραστικά και οι πρώην ιδιοκτήτες πρέπει να βρουν αλλού εργασία για να επιβιώσουν.

Σ’ αυτό το μοτίβο περιέχονται όλες οι ατομικές επιχειρήσεις αναγκαστικά. Η αβάσταχτη φορολογία και τα απεχθή τεκμήρια διαβίωσης, βάζουν ταφόπλακα στις οικονομικές δραστηριότητες των πολιτών και ετοιμάζουν μια μάζα που αγωνιά για την ζωή της και θα είναι εύκολο για τους πολιτικούς να την διαχειρίζονται με τα ψίχουλα που θα δίνουν με επιδόματα, καλάθια και pass.

Καιρός να προβληματιστείς φίλε μου Έλληνα πολίτη για τον επικείμενο επαγγελματικό σου θάνατο και πράξε ανάλογα.

Χρήστος Κράγιας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ