Πολιτικές θέσεις σε ομιχλώδη ορίζοντα

Η πολιτική ζωή κινείται στους ρυθμούς του θεαθήναι. Πολλά φώτα, glamour, φλας και παρατρεχάμενοι δημοσιογράφοι, για να γεμίσουν τα δελτία ειδήσεων. Κομματικές συγκεντρώσεις και συνάξεις, εμφανίζονται από τα ΜΜΕ ως παραγωγικές διαδικασίες. Θα έχετε παρατηρήσει ότι κάθε τηλεοπτικό κανάλι, έχει για κάθε πολιτικό κόμμα έναν ή περισσότερους διαπιστευμένους δημοσιογράφους. Προφανώς το έργο των κομμάτων είναι τεράστιο και απαιτείται η εκ του σύνεγγυς επαφή με το κοινό.


Συχνά πυκνά οι αρχηγοί προκαλούν συγκεντρώσεις των βουλευτών τους, για να συζητήσουν τα φλέγοντα θέματα και να καταλήξουν, μετά από σοβαρές και ακριβείς τοποθετήσεις, στις πιο συμφέρουσες λύσεις για την πατρίδα. Αυτές οι δραστηριότητες διαφημίζονται δεόντως ως παράγοντες ανάπτυξης της πολιτικής ζωής. Βέβαια, εκ των προτέρων διαρρέουν τα θέματα που θα συζητηθούν και εξάπτεται η φαντασία και αγωνία των πολιτών.

Συνήθης τακτική είναι οι τυμπανοκρουσίες και η αναφορά σε υψίστης σημασίας πολιτικές θέσεις. Είναι αυτές οι πολιτικές θέσεις που σερβίρονται ωραιοποιημένα και με προοπτικές σύγχυσης της κοινής γνώμης. Διότι η απορία και σύγχυση των πολιτών τους απομονώνει από από τα φλέγοντα και τους μαντρώνει στα κομματικά.

Πολιτικές θέσεις σε ομιχλώδη ορίζοντα, καλά κρυμμένες επιδιώξεις που παραπλανούν τον κόσμο και τον φέρνουν ως λάφυρο στον κομματικό, ασφυκτικό εναγκαλισμό. Θολά συμπεράσματα και στείρες αντιλήψεις προσφέρονται ως πανάκεια. Οι πολίτες σε κατάσταση απόγνωσης, διστακτικοί να δουν την αλήθεια, εκουσίως πλέον ακολουθούν μεγαλόσχημους σωτήρες, παρατημένοι κάθε αγωνιστικής διάθεσης. Πολιτικές θέσεις, ως αντιλαμβάνεστε, παντελώς απούσες.

Εδώ όμως, πρέπει να επισημάνω την παρουσία της ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ. Πλέον της δεκαετίας εκπέμπει τον μοναδικό, ορθό πολιτικό λόγο. Χωρίς πρόθεση δημαγωγίας, με καθαρές πολιτικές θέσεις, στερεωμένες με την λογική διεργασία, δίνει την ελπίδα στους αγχωμένους για το μέλλον τους, πολίτες. Πολιτικές θέσεις άμεσα αντιληπτές, άνευ περιτυλίγματος, κάθετες και προπαντός άκρως πραγματοποιήσιμες.

Η Ελλάδα βρίσκει τον δρόμο της, πέραν της ουτοπίας που υπόπτως προσφέρουν τα πολιτικά κόμματα.

Χρήστος Κράγιας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ