Πως τον πίνετε;;

Οι Έλληνες ως λάτρεις του καφέ αλλά και συνήθεια καθημερινή για όλες τις ηλικίες πρέπει να αποφασίσουν αν θα πάρουν τον καφέ πακέτο ή θα κάτσουν στο μαγαζί;;


Οι επιχειρήσεις εστίασης, όπως καφετέριες και μπαρ καλούνται από την ΑΑΔΕ να χρεώνουν ξεχωριστά τα σερβιριζόμενα προϊόντα από αυτά που διατίθενται σε πακέτο, ώστε να είναι ξεκάθαρος και ο ανάλογος συντελεστής ΦΠΑ.

Έτσι  επιχειρηματίες προσαρμόζουν τις ταμειακές τους μηχανές και από δω και στο εξής αν πάρετε πακέτο τον καφέ σας για παράδειγμα θα χρεωθείτε με 13% ΦΠΑ αλλά αν αποφασίσετε να καθίσετε στο κατάστημα θα χρεωθείτε με 24% ΦΠΑ.

Να αναφέρουμε βέβαια ότι μέχρι τον Ιούνιο του 2024 ο ΦΠΑ στα μη αλκοολούχα ποτά θα διατίθενται με συντελεστή ΦΠΑ 13% είτε αυτά καταναλώνονται στο κατάστημα είτε παραδίδονται σε πακέτο.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι με αυτό το αλαλούμ που επικρατεί στη χώρα μας με την ανεξέλεγκτη ακρίβεια σε όλα τα προϊόντα, με τις κάρτες, τα pass,  το αφορολόγητο, το χρωματιστό ρεύμα και άλλα πολλά που μας φορτώνουν στο κεφάλι για να βλέπουμε το δέντρο και όχι το δάσος…ένα καφεδάκι θα το πιούμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ