Πόσο Τις Εκατό% Ζωή..(BINTEO)

Πάμε μια βόλτα στο παρελθόν για να θυμηθείτε κάποια πράγματα. Σ’ όλες τις κοινωνίες πάντα υπάρχουν άτομα που για πολλούς και διάφορους λόγους αναρριχήθηκαν στην εξουσία.Το πρώτο μέλημά τους ήταν η αναζήτηση του μέσου που θα τους κρατούσε στην περίοπτη θέση τους και βεβαίως θα εξυπηρετούσε τις ανάγκες της κοινωνίας ή του κράτους. Και το μέσον αυτό είναι το χρήμα. Ετσι, φίλοι μου, έπεσε στο τραπέζι η πρώτη απάντηση σ’ αυτήν την ερώτηση. ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ. Έπρεπε οι άνθρωποι προκειμένου να απολαμβάνουν ή και να αποφεύγουν καταστάσεις, να καταβάλουν σε χρήμα την συμμετοχή τους. Και αυτή η πρακτική συνεχίστηκε για αιώνες και σήμερα είναι ένα από τα πλέον φλέγοντα θέματα στις κοινωνίες.


Στα καθ’ ημάς, στην πατρίδα μας, μια αναδρομή έστω 20ετιας στο παρελθόν, αποδεικνύει την τρελή κατάσταση και συνέχεια όσον αφορά την φορολογία.

Βέβαια κανείς δεν θέλει να πληρώνει φόρους και αυτό πάλι δεν είναι σωστό σε μια ευνομούμενη πολιτεία. Όταν όμως οι φορολογικοί νόμοι έρχονται κατά ριπάς και αλλάζουν τα δεδομένα με μεγάλη συχνότητα, κάτι δεν πάει καλά.

Τα πολιτικά κόμματα και οι κυβερνήσεις πάντα έχουν διαφορετικές αντιλήψεις και τοποθετήσεις περί φόρων. Όσον όμως και να αποκλίνουν μεταξύ τους, η πραγματικότητα είναι πως ξεζουμίζουν τους πολίτες.Την στιγμή που οικονομικοί κολοσσοί, τράπεζες, Α.Ε. και άλλες μορφές εταιρειών απαλλάσσονται λόγω νομοθεσίας από την καταβολή φόρων, οι απλοί πολίτες και ελεύθεροι επαγγελματίες στενάζουν από τα δυσβάστακτα βάρη.

Με ευκολία οι κυβερνήσεις φορτώνουν φόρους και με ευκολία πάλιν δικαιολογούνται με τις διάφορες ανάγκες, εμφανείς και αφανείς και προπαγανδίζουν για άλλοθι την φοροδιαφυγή.

Ένα δίχτυ χιλιάδων νόμων σφίγγει και στραγγαλίζει τα θύματα, τους απλούς πολίτες. Γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά αυτήν την θολή δομή που διαφημίζεται ως φορολογική δικαιοσύνη. Όμως συμφωνούμε ότι δικαιοσύνη σ’ αυτό το θέμα δεν υπάρχει  και επιτακτική ανάγκη είναι η καθιέρωση φορολογικού νόμου με βάθος χρόνου ισχύος και σωστού καταμερισμού βαρών.

Το πρόσφατο νομοσχέδιο με την αναβίωση των τεκμηρίων διαβίωσης, είναι τροφή για σκέψη για όλους μας. Καταδεικνύει την αποτυχία ή και ηθελημένη απραξία των αρμόδιων αρχών για την συλλογή φόρων από τους πραγματικούς υπόχρεους και την αήθη πολιτική εναντίον έντιμων πολιτών.

Αυτός ο φαύλος κύκλος θα επηρεάζει με δριμύτητα την ζωή μας, εφόσον επιμένουμε σε μόνιμες, γνωστές πολιτικές πρακτικές. Αυτος ο φαύλος κύκλος παύει και η πραγματική φορολογική δικαιοσύνη έρχεται με την ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ.

Μια ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων περί φορολογίας, είναι χρήσιμη για να γνωρίσετε τι πρεσβεύει ο ανθρωποκεντρικός και εθνικός αυτός πολιτικός φορέας.

Η γνώση είναι δύναμη και προσφέρεται απλόχερα.

Χρήστος Κράγιας

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ:
https://ww.dropbox.com/s/pln8t496h3ro6ix/ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ-ΔΗΛΩΣΕΙΣ-ΕΣΥ-25-10-2015.pdf?dl=0

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ