ΧΟΥΤΙ οι Διεθνείς Νταβατζήδες;;;;

Η Υεμένη καταλαμβάνει ένα μικρό μέρος της Αραβικής χερσονήσου, στο πιο καίριο σημείο. Στην είσοδο της Ερυθράς θαλάσσης για την διώρυγα του Σουέζ. Είναι μια φτωχή τριτοκοσμική χώρα με θεοκρατικό καθεστώς. Εδώ και πολλά χρόνια κυριαρχούν οι ΧΟΥΤΙ, μια αντάρτικη οργάνωση που επιχειρούσε δια των όπλων κατά της Σαουδικής Αραβίας.


Από την έναρξη των πολεμικών επιχειρήσεων στην Γάζα, άλλαξε κατεύθυνση και χτυπά αδιακρίτως Ανατολή και Δύση. Θα απορούσε κανείς πως ο τεράστιος εξοπλισμός των ΧΟΥΤΙ συντηρείται και από που προμηθεύεται τα όπλα. Δεν είναι μυστικό πως το Ιράν, ο μεγαλύτερος εχθρός του Ισραήλ, είναι ο προμηθευτής αυτών και μάλιστα εξελιγμένης τεχνολογίας.

Για να εννοήσουμε για ποιο λόγο οι ΧΟΥΤΙ χτυπούν με drones και πυραύλους τα διερχόμενα πλοία, πρέπει να μπούμε βαθειά στην τρύπα του κουνελιού. Οι πολεμικές συρράξεις και οι τοπικοί πόλεμοι, αγαπητοί μου, είναι αποτέλεσμα κυρίως οικονομικών λόγων και επιδιώξεων. Μια αναδρομή στο παρελθόν, μας φωτίζει για την σημερινή κατάσταση.
Οι ρυθμιστές της παγκόσμιας οικονομίας, ένα κλειστό club ισχυρών παραγόντων που θέλουν να υποτάξουν την ανθρωπότητα, πάντα βρίσκουν δια του χρήματος, πρόθυμους ταραξίες.

Και να η ευκαιρία να διαταραχθεί το διεθνές εμπόριο και η παγκόσμια οικονομία.

Τα πλοία πλέον περιπλέουν την Αφρική και το κόστος πολλαπλασιάζεται. Τα προϊόντα και τα αγαθά που περιμένει η Δύση φτάνουν στον καταναλωτή ακριβότερα. Οι πηγές παραγωγής της Ανατολής δέχονται βαρύτατα πλήγματα και η Αίγυπτος χάνει τεράστια έσοδα. Βλέπετε λοιπόν, πως όλα καταλήγουν στο χρήμα.
Η Κίνα πρέπει να γονατίσει και να αυξηθεί η εξάρτηση της Ευρώπης από την παραπαίουσα Αμερική.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία ήταν μέσα στην επιθυμία και προοπτική της Δύσης να πληγεί η Ρωσία. Εκεί τα πράγματα για τους ολιγάρχες δεν πήγαν καθόλου καλά. Αφήνουν λοιπόν την Ουκρανία στην τύχη της και ανοίγουν το μεσανατολικό ζήτημα. Καταπατητές Εβραίοι και αυτόχθονες Παλαιστίνιοι. Τα πολεμικά αποτελέσματα ακόμα δεν ευνόησαν τους Ισραηλινούς και η σύρραξη θα πάρει πολύ χρόνο. Για να επιταχυνθεί η αίσια γι’ αυτούς συνέχεια, χρησιμοποιούν τους ΧΟΥΤΙ.

Ο πόλεμος φέρνει χρήματα και όλες αυτές οι εστίες ανά τον πλανήτη, είναι καλά προσχεδιασμένες από βάθος χρόνου. Η βιομηχανία όπλων, με τα μεγάλα αφεντικά, είναι ο καθοριστικός παράγων για την ειρήνη και ασφάλεια, που δυστυχώς δεν βλέπουμε στον πλανήτη.

Οι ΧΟΥΤΙ παίζουν τον ρόλο τους σ’ αυτό το παιχνίδι. Δεν αγαπούν τον τόπο τους. Η χώρα τους μαστίζεται από την πείνα και χιλιάδες παιδιά πεθαίνουν από υποσιτισμό.

Για να γνωρίσετε την Υεμένη, διαβάστε τα δύο βιβλία “ Οι πουλημένες “των Μόχσεν Ζάνα και Κροφτς Άντριου. Το θέμα ανάγεται 30 και πλέον χρόνια πίσω. Αυτα όμως ισχύουν και σήμερα. Η ανάγνωση απαιτεί γερό στομάχι και νόηση για τα σημερινά τεκταινόμενα.

Χρήστος Κράγιας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ