Χριστουγεννιάτικα pass και καλάθια της συμφοράς

Με χαρά ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Σκρέκας ανακοινώνει το καλάθι των Χριστουγέννων και μάλιστα δεν αφήνει έξω τα παιδιά από αυτή την χαρούμενη απόφαση, αφού προσφέρει και το καλάθι των παιχνιδιών, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στα ελληνικά νοικοκυριά να έχουν πρόσβαση σε βασικά καταναλωτικά προϊόντα με χαμηλές τιμές.


Να πούμε βέβαια εδώ ότι οι γιορτές έρχονται για να ξεφύγουμε από τα βασικά και να πάμε και λίγο πιο πέρα, καθώς η πίεση της καθημερινότητας είναι μεγάλη, με το κόστος ζωής να φτάνει στα ύψη όλο και περισσότερο, μαζί με το γενικό κυνήγι από συνεχόμενες τροποποιήσεις νόμων-διατάξεων και ούτω καθεξής, είναι σαν να μας κυνηγάει μονίμως μια χιονοστιβάδα υποχρεώσεων, που ευτυχώς που υπάρχουν κάποιοι σαν τον κ .Σκρέκα να δίνουν οικονομικές ανάσες πείνας …..          

Δηλ. δεν χρειάζεται πολλά ο πολίτης αρκεί να έχει τα βασικά σε χαμηλές τιμές με τα οποία θα περάσει, όπως κάποιος που του έκλεψαν όλη την περιουσία αλλά μετά αρκείται σε ένα πιάτο φαΐ.

Και καθώς, με τα λεγόμενα του, κερδίσαμε μόνιμη μείωση σε 1.277 προϊόντα και μάλιστα τόνισε ότι πρέπει να παραμείνουν χαμηλότερες οι τιμές 5% σε σχέση με τον προηγούμενο διάστημα τουλάχιστον για τους έξι επόμενους μήνες. Με απλά μαθηματικά όταν έχουμε 40% έως 50% αυξήσεις σε όλα τα βασικά αγαθά τον τελευταίο χρόνο, βλέπουμε ότι πολύ φασαρία γίνεται για το τίποτα. 

Αν  πραγματικά θέλουν να λύσουν το σοβαρό αυτό πρόβλημα θα μπορούσαν απλά να θεσπίσουν βασικά πράγματα, αλλά από ότι φαίνεται δεν υπάρχει καμία πρόθεση στις κινήσεις της κυβέρνησης, που με απλά φθηνά πυροτεχνήματα προσπαθεί να πείσει ότι παράγει έργο. 

Αν υπάρχει πραγματική Πολιτεία στη χώρα που γεννήθηκε η πραγματική Δημοκρατία, η μέριμνα της Πολιτείας θα έπρεπε να είναι:

  • Ο μικρότερος μισθός να είναι διαμορφωμένος κατά αυτό τον τρόπο ώστε το 50% του να καλύπτει τις βιοτικές ανάγκες του εργαζόμενου.
  • Να καταργηθούν όλοι οι υπάρχοντες φορολογικοί νόμοι γιατί η πολυνομία είναι η οδός της διαφθοράς, διαπλοκής.
  • Να καταργηθούν όλοι οι υπάρχοντες φόροι επί της ακίνητης περιουσίας ώστε ο πολίτης να είναι πραγματικά κυρίαρχος και κύριος της εστίας του και της περιουσίας του. Ο φόρος για αγορά ακίνητης περιουσίας να μην είναι πάνω από 3%.
  • Τα διόδια να καταργηθούν γιατί καταστρατηγούν το δικαίωμα της ελεύθερης διακίνησης των πολιτών εντός του Ελλαδικού χώρου.
  • Τα τέλη κυκλοφορίας να μην είναι πάνω από 50 € ετησίως. 

Αυτές είναι λίγες απλές προτάσεις που βάλουν σε μια φυσιολογική ροή τη ζωή μας. Έτσι γεμίζουν τα καλάθια κ.Σκρέκα.

Αλλά όταν οι αποφάσεις έρχονται άνωθεν, εδώ στη χώρα μας “μούγκα στη στρούγκα” και…η ζωή συνεχίζεται με τα καλάθια της συμφοράς. 

 Χαρά Κραχάλα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ