Ψάξε ψάξε δεν θα το βρείς…το μισό δις

Είναι οδυνηρό το φαινόμενο της σπατάλης και των οικονομικών σκανδάλων στην πατρίδα μας. Κάθε μέρα μαθαίνουμε για νέες περιπτώσεις, που μαζί με τις παλαιότερες σχηματίζουν ένα βουνό ψηλότερο των ΙμαλαΪων. Μα το οδυνηρότερον είναι η αφροσύνη των πολιτών. Μπορεί ο λαός να αγνοεί ή να λησμονεί όσα συνέβησαν, όμως κρατάει την πεποίθηση πως κάτι πάντα βρωμάει. Και το θέμα κλείνει εδώ.


Συνηθίσαμε, αγαπητοί μου και συμμετέχουμε στο έγκλημα. Δεν διαφέρουμε από τους διεστραμμένους εγκεφάλους που μόνον τους μέλημα είναι πως να τα αρπάξουν. Τεράστιες κλεψιές και απάτες, αναφέρθηκαν ακροθιγώς από κάποιους δημοσιογράφους και μετά αποσιώπηση. Τα πάντα πνίγονται μέσα στην ομίχλη που καλύπτει την βρωμιά, με την βοήθεια βεβαίως των εκβιαστικά απαιτητικών ΜΜΕ, που θησαυρίζουν.

Το έργο επαναλαμβάνεται, οι θεατές μόνιμοι στις θέσεις τους, ακριβοπληρώνουν ένα εισιτήριο ανυπαρξίας και ηθικής διαστροφής. Θεωρούμε, δυστυχώς, δεδομένο ότι οι οικονομικές ατασθαλίες θα συμβαίνουν πάντα και πως είναι άνευ ουσίας να ψάχνουμε για τους υπεύθυνους.

Και μέσα σ’ αυτό το πνεύμα, οι έχοντες το μαχαίρι έχουν και το καρπούζι.

Τελευταία, κραυγαλέα περίπτωση ο ΟΑΕΔ.

Έλλειμμα 548.655.055 ευρώ, ενώ έπρεπε να έχει περίσσευμα 163.000.000 ευρώ. Αναντιστοιχία οικονομικών μεγεθών ύψους 711.655.055 ευρώ. Υπεξαίρεση μαμούθ. Που πήγαν αυτά τα χρήματα, φίλοι μου;; Που πήγαν οι φόροι μας, ο ιδρώτας μας;;.

Τώρα που το γνωρίζουμε, μένουμε με την απορία. Όμως καιρός είναι η απορία και η αγανάκτηση να γίνει η αφετηρία για την αποκάλυψη των υπευθύνων και την παραδειγματική τιμωρία τους.

Τα προγράμματα του ΟΑΕΔ κρέμονται από μια κλωστή. Οι βαρύγδουπες εξαγγελίες δεν πρόκειται να πραγματοποιηθούν. Όσοι περίμεναν να ενταχθούν, θα περιμένουν αέναος. Και το φαγοπότι των ημετέρων θα συνεχίζεται όσον οι πολίτες αδιαφορούν και συνηθίζουν στην ρεμούλα.

Οι μέχρι σήμερα δημοσιογραφικές πληροφορίες, καθιστούν υπεύθυνους τους Α. Γεωργιάδη και Κ. Χατζηδάκη, νυν και τέως υπουργούς εργασίας, των δύο κυβερνήσεων της ΝΔ.

Υπεύθυνοι μεν, στο απυρόβλητο δε, εφ’ όσον ο νόμος περί ευθύνης υπουργών παραμένει σε ισχύ.

Αυτό το πρόσφατο κρούσμα καταλήστευσης του λαού, δεν θα είναι και το τελευταίο, όταν με ανεξήγητη ελαφρότητα απαξιώνουμε την προσωπικότητά μας και την συλλογική μας δύναμη, ψηφίζοντας αυτούς τους χαμερπείς τύπους που γλεντούν εις βάρος μας.

Η τρύπα των 500 μυρίων στον ΟΑΕΔ, θα κλείσει με αλχημείες και στον πάτο της τρύπας εμείς.

Οπότε τι να ψάξουμε και γιατί;;

Χρήστος Κράγιας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ