Όσες φορές πατήσεις το panic button, στο ίδιο έργο θεατής θα είσαι…

Σίγουρα αυτά που ζούμε είναι πρωτοφανή. Καθημερινά στις ειδήσεις αναφέρονται κακοποιήσεις γυναικών και το χειρότερον θάνατοι. Πάντα υπήρχαν τέτοια γεγονότα, αλλά αυτή η έξαρση που βλέπουμε, πρέπει να μας προβληματίσει.


Οι γυναίκες είναι στόχος αρρωστημένων μυαλών και λόγω σωματικών ιδιοτήτων υφίστανται τρομερές πιέσεις, λεκτικές και δια πράξεων. Εφαρμόστηκε ένα σύστημα, το panic button. Έτσι κάθε γυναίκα που βρίσκεται σε κίνδυνο, μπορεί να ειδοποιήσει τις αρχές, ώστε να προλάβει να σώσει την ζωή της. Είναι και αυτό μια λύση μέσα στην καθημερινή τρέλα που κυριαρχεί.

Μια παρόμοια κατάσταση βιώνει και ο πολίτης. Έχει χάσει τ’ αυγά και τα καλάθια. Αφόρητη πίεση από κάθε κατεύθυνση.

Τον χειμώνα κρυώνει διότι ο, τι θερμαντικό μέσον χρησιμοποιήσει θα τον κάψει οικονομικά και το καλοκαίρι λειώνει διότι η ενέργεια για το κλιματιστικό ξέφυγε στα ύψη. Η αγοραστική δύναμη, με τις υποβαθμισμένες αμοιβές εργασίας και αν βρει, περιορίζει αναγκαίες για την διαβίωση αγορές βασικών αγαθών. Η δωρεάν παιδεία, ένας κατ’ ευφημισμό όρος, σε πλήρη διάλυση. Ασθενείς που μεταφέρονται στα νοσοκομεία για θεραπεία, δυστυχώς καταλήγουν. Η χρήση φαρμάκων και ο παροξυσμός των εμβολίων, καθιστούν το πολίτη μοναδικό υπεύθυνο για το αν θα ζήσει ή όχι.

Ο αγροτικός πληθυσμός βιώνει μια άνευ προηγουμένου κατάσταση. Με εργασία 24/7, βλέπει ότι δεν βγαίνει μεροκάματο. Η χώρα προ πολλού αποβιομηχανοποιήθηκε χάριν των συμφερόντων των πολυεθνικών και των μεταπρατών. Στα ελληνικά βαπόρια ομιλούνται όλες οι γλώσσες του πλανήτη. Καμαρώνουμε για τον τουρισμό, αλλά το χοντρό χρήμα φεύγει έξω.

Και η πατρίδα απογυμνώνεται από κρίσιμα και απαραίτητα οπλικά συστήματα για την ασφάλεια της, που καταλήγουν σε τρίτες χώρες, με προορισμό την Ουκρανία. Οι ορδές των λάθρο εισβολέων συνεχίζουν σε αύξοντα ρυθμό, ο δημογραφικός κίνδυνος μπροστά μας.

Η χώρα καίγεται κυριολεκτικά και μεταφορικά. Ο πολίτης πανικοβλημένος με το κουμπί στο χέρι. Ξορκίζει θεούς και δαίμονες πετώντας από κόμμα σε κόμμα. Ίδια τακτική, ουδεμία αλλαγή. Τα κόμματα πανταχόθεν τον περιτριγυρίζουν και με γαλιφιές προσπαθούν να τον προσεταιριστούν. Και το καταφέρνουν πανηγυρικά. Αποδεικνύεται από τα εκλογικά αποτελέσματα.

Αγαπητέ μου, μ’ αυτά και μ’ εκείνα, πάντα θα είσαι προδομένος και όσες φορές πατήσεις το panic button, στο ίδιο έργο θεατής θα είσαι. Διότι υπηρετείς το σύστημα και όχι τον εαυτόν σου. Στην ουσία το κουμπί που έχεις στα χέρια σου είναι άχρηστο.

Επιβάλλεται, λοιπόν, να βγεις από το καβούκι σου, τον μικρόκοσμο που λανθασμένα διατηρείς και να αναγνωρίσεις την ζοφερή πραγματικότητα. Δες λίγο πιο μακριά, άνοιξε την νόηση σου και δώσε λύσεις ουσιώδεις και μόνιμες.

Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ είναι η απάντηση σε ο, τι σε ταλανίζει. Το γνωρίζεις, αλλά διστάζεις.
Πέτα το panic button που δολίως σε ανάγκασαν να χρησιμοποιείς και ενώσου με τους Συν Έλληνες.

Και ο πανικός θα πιάσει άλλους.

Χρήστος Κράγιας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ