Όχι άλλα παχιά λόγια!!

Ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κ. Χατζηδάκης, γνωστός για τον πολιτικό βίο και πολιτεία του, φερέφωνο της διεθνούς οικονομικής μαφίας, σε πρόσφατο συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού επιμελητηρίου, ανακοίνωσε σειρά μέτρων, έξι τον αριθμό, που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη της οικονομίας του τόπου. Έξω από κάθε αίσθηση της πραγματικότητας, πλήρης ικανοποίησης, μας ενημερώνει για τον τρόπο επιτυχούς έκβασης αυτού του τόσον σοβαρού θέματος.


  1. Χαρακτηρίζει ανθεκτική την οικονομία, όταν όλοι οι οικονομικοί δείκτες έχουν πάρει τον κατήφορο. Στο πραγματικό πεδίο, η οικονομία μας δεν στηρίζεται πουθενά και απόδειξη η ένδεια του μεγαλύτερου μέρους του πληθυσμού. Το καρουζέλ με τα πολύχρωμα καρτελάκια τιμών στα σούπερ μάρκετ, φωνάζει για την φτώχεια και την ανέχεια των πολιτών. Τα διάφορα pass απλά πιστοποιούν την ζοφερή περίοδο που διανύουμε. Αυτό θέλει να συντηρήσει ο υπουργός. Όπως επίσης επιθυμεί την περαιτέρω πιστοληπτική ικανότητα, δλδ νέα, μεγαλύτερα δάνεια. Τώρα πως το θηριώδες δημόσιο χρέος θα αποκλιμακωθεί, είναι αξιοπερίεργο και χρήζει διερεύνησης.
  2. Μια ανταγωνιστική οικονομία, που φαντάζεται, απαιτεί σοβαρούς οικονομικούς εγκεφάλους, πράγμα που δυστυχώς απουσιάζει στην κάστα των πολιτικών. Βασίζεται στις φαρμακοβιομηχανίες, που όπως γνωρίζουμε προτιμούν να εξάγουν την παραγωγή τους, για ιδιαίτερα μεγάλα δικά τους κέρδη. Περιμένει να μας ξελασπώσουν τα αγροτικά, όταν η Θεσσαλία, κύριος παραγωγός, θα επανέλθει σύμφωνα με επιστημονικές αναφορές, μετά από πέντε τουλάχιστον έτη. Διαφημίζει τις ΑΠΕ(Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας) ως ανάπτυξη, ενώ απεδείχθη διεθνώς η αποτυχία στόχων και αποτελέσματος. Τα φωτοβολταϊκά και οι ανεμογεννήτριες, πρέπει να εννοήσετε ότι είναι ένα παίγνιο για αφαίμαξη δις προς όφελος κατασκευαστών και αναδόχων. Που πατάει η δικαιοσύνη, απαντήστε το εσείς, διότι εγώ αδυνατώ να συλλάβω τις υψηλές έννοιες του υπουργού. Όσον για τις τράπεζες, γνωρίζουμε πολύ καλά ότι είναι τα αγαπημένα παιδιά του συστήματος. Βδέλλες για τον μικρό επιχειρηματία-μαγαζάτορα και πακτωλός χρημάτων άνευ υποχρέωσης επιστροφής για τους μεγαλοκαρχαρίες.
  3. Για να αυξηθούν οι εξαγωγές, πρέπει να υπάρχει παραγωγή υψηλής ποιότητας σε σύγχρονους κλάδους, που η ζήτηση σήμερα είναι τεράστια διεθνώς. Κάποιες μεμονωμένες περιπτώσεις δεν δικαιολογούν την αισιοδοξία του υπουργού. ‘Όπως αναφέρεται στην εξαγωγή-ληστεία των πρώτων υλών, που η χώρα μας διαθέτει πλούσιες, όμως το ισοζύγιο με τις εισαγωγές πάντα είναι αρνητικό.
    Και τι θέλει να πει με την ανάπτυξη των επιχειρήσεων;; Διότι ο υφυπουργός οικονομικών Θεοχάρης αναφέρθηκε λίαν προσφάτως στις μεγάλες επιχειρήσεις και μάλιστα βεβαίωσε με τον τρόπο του ότι οι μικρές δεν έχουν μέλλον.

Θα επανέλθουμε σε δεύτερο χρόνο για τις υπόλοιπες τρεις προτεραιότητες που φαντάζονται στην κυβέρνηση.

Χρήστος Κράγιας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ