Economist και Ecofin: Εύσημα στην Ελλάδα για την οικονομική πολιτική της και έρχεται το δώρο για τους Έλληνες 

Τετάρτη 21/12/2023
Σε τηλεοπτικό δίαυλο πανελληνίου εμβέλειας, σε δελτίο ειδήσεων των 20.00, δύο διαδοχικές ειδήσεις.

  1. Ο Economist και Ecofin, ανακηρύσσουν την Ελλάδα σε χώρα της χρονιάς 2023. Η παρουσιάστρια με χαρά αναλύει και αναδεικνύει την επιτυχία της κυβέρνησης στην οικονομία.
  2. Την ώρα που οι Έλληνες πολίτες τα φέρνουν δύσκολα, αυξάνεται το τέλος υπέρ ΕΡΤ στους λογαριασμούς.

Κάθομαι και ξύνω την κούτρα μου. Προσπαθώ να καταλάβω τι συμβαίνει. Εδώ έχουμε δύο ειδήσεις που συγκρούονται και με φέρνουν σε δύσκολη θέση.
Μήπως, σκέφτομαι, είμαι μειωμένης αντίληψης;;

Σίγουρα δεν είμαι οικονομικός αναλυτής, αλλά γνωρίζω πρόσθεση, αφαίρεση, πολλαπλασιασμό και διαίρεση. Άρα, υποτίθεται, ότι μπορώ να να μετρήσω τι έχω στην τσέπη μου, ποιος μου παίρνει πόσα και αυτά είναι τα περισσότερα και με ποιον μοιράζομαι τον ιδρώτα μου. Αποτέλεσμα να μπερδεύομαι πλέον και προσανατολίζομαι να πάψω να ασχολούμαι με την οικονομία, διότι, αδαής ως φαίνεται, πρέπει να αφήσω τα πάντα στα χέρια των ειδικών περί οικονομίας και να απολαύσω τον ύπνο του δικαίου.

Για να πούμε την αλήθεια, δεν γνωρίζω περί επενδυτικής βαθμίδας, αλλά τουλάχιστον είμαι στους προνομιούχους που λαμβάνουν market pass, energy pass, dentist pass, fuel pass. Και προκειμένου από την πολύ σκέψη να πάθω κανένα bay pas, τ’ αφήνω όλα να ρολάρουν.

Ας αφήσουμε το χιούμορ και πάμε τώρα στα σοβαρά.

Η πρώτη είδηση του καναλιού,συστημικού αποδεδειγμένως και ολιγαρχικής ιδιοκτησίας, παίζει το παιχνίδι της κυβέρνησης. Είναι χρυσοπετσωμένο και πρέπει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του όσον αφορά την παραπλάνηση των πολιτών και την δημιουργία μιας ευνοϊκής εντύπωσης αυτών, στην οικονομική πολιτική που εφαρμόζεται.
Η δεύτερη είδηση μας πληροφορεί για δυσάρεστα οικονομικά θέματα και προβλήματα που ο πολίτης αντιμετωπίζει.

Γιατί άραγε προχωρά σ’ αυτήν την αναντιστοιχία;; Είναι αμερόληπτο και ενδιαφέρεται ειλικρινά για την αλήθεια, θα πει κάποιος. Είναι έτσι ή χρησιμοποιεί αυτήν την τακτική για να πιέσει την κυβέρνηση και να τσεπώσει κάποια μύρια ακόμα;;

Διότι δεν εξηγείται αλλιώς. Την μια στιγμή αβαντάρει την κυβέρνηση και την άλλη την θάβει.

Χρήστος Κράγιας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ