F-35, ουρές και καπέλο(ΒΙΝΤΕΟ)

Δήλωση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη

Και βγαίνει η κυβέρνηση περιχαρής και μας πληροφορεί ότι ευοδώθηκαν οι προσπάθειες της, ώστε να αποκτήσουμε τα περιβόητα F 35 5ης γενιάς, που μας δίνουν την υπεροπλία στον αέρα. Συνυπολογίζοντάς δε, την αλληλο συμβατότητα με
τα F 16 και τα RAFALE, είμαστε οι κύριοι στον εναέριο χώρο κυρίως στο Αιγαίο.

Διθυραμβικοί οι τόνοι των υπολοίπων στελεχών της κυβέρνησης και βεβαίως δεν λείπουν από το πανηγύρι τα ΜΜ Εξαπάτησης. Τεράστια η δημοσιότητα που δόθηκε στο γεγονός. Όμως υπάρχουν και ουρές, που είτε δεν θίχτηκαν καθόλου, είτε πέρασαν στα ψιλά. Ας τις δούμε.

Υποτιμήθηκε από τους γνωστούς κύκλους και αναφέρθηκε ακροθιγώς, ότι συγχρόνως με την συμφωνία για τα F 35, οι ΗΠΑ έδωσαν το πράσινο φως στην Τουρκία να παραλάβει 140 F 16.

Αναφορά επίσης έγινε για τρία πολεμικά πλοία, φρεγάτες LCS, που δωρεάν παραχωρούνται στο πολεμικό ναυτικό. Δεν ελέχθη όμως ότι τα πλοία αυτά είναι παροπλισμένα, από το στοκ του αμερικανικού στόλου, διότι έχουν σοβαρά προβλήματα, δεν είναι αξιόπλοα και δεν πληρούν τις σύγχρονες μεθόδους πολέμου στην θάλασσα. Έχουν υψηλότερο κόστος συντήρησης, έλλειψη ανταλλακτικών (κανιβαλισμός), αυξημένο κόστος πλευστότητας και χρήζουν αναβάθμισης πολλών συστημάτων.

Επιπλέον θα παραλάβουμε στα πλαίσια της δωρεάν στρατιωτικής βοήθειας και αριθμό αρμάτων μάχης BRADLEY. Υποθέτω πως και αυτά χρειάζονται οπωσδήποτε επισκευές και εργασίες αναβάθμισης, αφού τα ξελίγωσαν οι Αμερικάνοι.

Πάμε τώρα στο κόστος των F 35.
Ενώ το 2021 υπολογιζόταν στα 80-85 μύρια ανά αεροπλάνο, σήμερα εκτοξεύεται στα 215 μύρια (;;;). Άμεσα εγείρεται το ερώτημα πώς διαμορφώνεται αυτή η διαφορά. Και επειδή, ως καλά θυμόμαστε, πάθαμε πολλά στο παρελθόν, οι υποψίες προς κάποιες κατευθύνσεις μάλλον έχουν ισχυρή βάση. Οπότε, φίλοι μου, οι φρεγάτες και τα τεθωρακισμένα μόνον δωρεάν δεν μας έρχονται. Δεν θα βγάλουμε άκρη, διότι τα εξοπλιστικά και αμυντικά προγράμματα, καλύπτονται από ένα βαρύ, σκοτεινό πέπλο.

Υπάρχει και κάτι άλλο που δεν αναφέρθηκε και είναι εξ ίσου σοβαρό. Ο Μπλίνκεν(ΥΠ ΕΞ ΗΠΑ), όταν συναντήθηκε με τον Μητσοτάκη στα Χανιά, δεν ήρθε για ρακή και καλτσούνια. Έθεσε στο τραπέζι των συνομιλιών επιτακτικά το θέμα της συνέχειας βοήθειας προς την Ουκρανία, με οπλικά συστήματα και πυρομαχικά του ελληνικού στρατού (S 300, OSA-ΑΚ, TOR-M1). Πήρε τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης και εγκρίθηκε το προαναφερθέν πακέτο. Λίαν προσφάτως, περί τα 50 ουκρανικά μεγάλα φορτηγά, πέρασαν από τις στρατιωτικές αποθήκες στις Κεχριές Κορίνθου.

Έχετε ακόμα απορίες;;

ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ – ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ / ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ

Για να τις απαντήσετε, ανατρέξτε στις προγραμματικές δηλώσεις της ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ για τις ένοπλες δυνάμεις. Εκεί θα βρείτε όλο το πλαίσιο που θα καταστήσει την πατρίδα μας ανεξάρτητη από τις διαθέσεις των πέραν του Ατλαντικού, συμμάχων μας.

Χρήστος Κράγιας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ