Ολετήρας…

Μητσοτάκης: Και σας αφήνω με μία κινέζικη παροιμία που άκουσα στο πρόσφατο ταξίδι μου στο Πεκίνο: «Όποιος θέλει να απομακρύνει ένα βουνό πρέπει να ξεκινήσει από τις πέτρες». Ελπίζω να βρήκατε τις «πέτρες» της σημερινής ανασκόπησης ενδιαφέρουσες! 


Εμφανίστηκε πάλι μ’ ένα κατεβατό επιτυχιών και μια φαρέτρα γεμάτη * θα* ο Νάρκισσος, εγωπαθής πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Είναι μοναδική η τακτική των κυβερνώντων να αυτό προβάλλονται, να αλληλοσυγχαίρονται, να αυτό επιβραβεύονται.

Μας ενημερώνει, λοιπόν, για πλείστα όσα επιτεύχθηκαν και όσα παίρνουν τον δρόμο της υλοποίησης. Τα παίρνω ένα-ένα όπως τα παρουσίασε.

Η μείωση της ανεργίας σε ποσοστά που βέβαια μαγειρευτήκαν, είναι η προσπάθεια να ξεχάσουμε την αναγκαστική μετανάστευση του νέου, υγιούς και δυναμικού μέρους της κοινωνίας.

Η φοροδιαφυγή έπεσε στον μύλο της προπαγάνδας, χώρισε την κοινωνία σε δύο τμήματα και ανέδειξε την ρουφιανιά σε εθνική υποχρέωση. Οι σταθεροί, λογικοί και δίκαιοι φόροι, επιβάλλονται στον μικρομαγαζάτορα και αφήνουν αλώβητους τους καρχαρίες με τις Α.Ε., Ε.Π.Ε. και άλλες μορφές εταιρειών που εμφανίζουν κέρδη μηδέν και ζημιές. Τα πρόστιμα στις πολυεθνικές είναι στάχτη στα μάτια. Ποτέ δεν εισπράττονται.

Αυτός που κατεδαφίζει την χώρα, θα προσφέρει στον λαό ελεύθερες παραλίες. Πάμε λοιπόν με τα κουβαδάκια μας.

Γιατί όμως στοχεύει στα θέματα ενίσχυσης της Θράκης ενώ όλη η επικράτεια βρίσκεται στο ναδίρ;; Είναι άλλη μια παγίδα για τους κατοίκους αυτού του γεωγραφικού διαμερίσματος, που από δεκαετίες βρίσκεται σε εγκατάλειψη.

Βέβαια η υγεία των πολιτών που στηρίζεται σ’ ένα σύστημα προσφοράς, καινοτομίας, παροχών και ανέλιξης, είναι επιθυμητό. Αυτό επιτυγχάνεται μόνον όταν ο λαός αποφεύγει το Αλτσχάιμερ την ώρα της κάλπης.

Και για να αισθάνεται ασφαλής η κοινωνία, * υπάρχει* η αστυνομία. Προσωπικό που
περιορίζεται σε κλισέ δραστηριότητες, έλλειψη πόρων, παμπάλαια οχήματα, αστυνομικά τμήματα με ελάχιστη επάνδρωση. Όμως η ψηφιοποίηση θα αποτρέψει το έγκλημα.

Το ταμείο ανάκαμψης κόβει πλέον την χρηματοδότηση έργων εν εξέλιξη και απεντάσει άλλα ώριμα προς εκτέλεση έργα. Όπως συνέβη με τα αντιπλημμυρικά της Θεσσαλίας, με τα τραγικά αποτελέσματα. Οι πλημμυροπαθείς περιμένουν τα κοντέινερ για σπίτια και ένα νέο Αλκαλοχώρι θα εμφανιστεί δυστυχώς. Αν η κυβέρνηση δεν διαχειριστεί την δική της κρίση που την διακατέχει, τα πνιγμένα ελικόπτερα στο Στεφανοβίκειο είναι το λιγότερο από τις καταστροφές που αναμένονται.

Δεν θέλουμε κ. πρωθυπουργέ νταντάδες της γειτονιάς. Θέλουμε παντού δημόσιους βρεφονηπιακούς για τις εργαζόμενες μητέρες και οι νέοι να αποκτούν την κατοικία τους με την υγιή εργασία, άνευ δανεισμού που στραγγαλίζει το μέλλον τους.

Τα καλάθια και οι ετικέτες μειωμένων τιμών στα ράφια των σούπερ μάρκετ, απλά καταδεικνύουν το πόσο χαμηλά έπεσε το βιοτικό επίπεδο των πολιτών. Τα διάφορα pass δεν χορταίνουν τα άδεια στομάχια.

Και αφού τα λύσαμε όλα με επιτυχία, ξεκινάω από την επαρχία, από τα σύνορα , να
επισκεφτώ πλήρης υπερηφάνειας, την Στέγη Ελληνικών Ιδεών, έτσι για να ανοίξουν τα μάτια μου.

Έλληνες πολίτες, έχετε μπροστά σας τον λύκο και ψάχνετε τον ντορό.

Χρήστος Κράγιας 

Ακολουθεί η ανάρτηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

https://www.facebook.com/kyriakosmitsotakis/posts/907865280696584?

ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ