Εκποίηση – τέλος εποχής


Περάστε κόσμε!! Κλείνουμε και ξεπουλάμε!!Όλα τσάμπα, όλα κάτω του κόστους!!.

Καταστάσεις και οικονομικές πρακτικές που έχουμε δει πολλάκις να συμβαίνουν. Μαγαζιά κλείνουν και εκποιούν όσο – όσο το εμπόρευμα. Και ο κοσμάκης τρέχει να προλάβει να πάρει ο, τι χρειάζεται στην φθήνια.

Ένα τέτοιο μαγαζί είναι και η Ελλάδα μας. Μην εκπλήττεσθε, είναι επιχείρηση και μάλιστα με αριθμό καταχώρησης 0000931106, διεθνώς. Είναι και λειτουργεί ως ανώνυμος εταιρεία. Όσοι λοιπόν νομίζετε πως είναι μια κυρίαρχη χώρα, καιρός να γνωρίσετε την πραγματικότητα. Και οι πολίτες που θεωρούν ότι είναι ελεύθεροι, πρέπει επιτέλους να εννοήσουν πως είναι υπάλληλοι αυτής της εταιρείας.

Σαν μαγαζί , λοιπόν, τα αφεντικά προσδοκούν το μέγιστο κέρδος και προς την κατεύθυνση αυτή ασκούν όλες τις επιρροές τους. Ρυθμίζουν όλες τις οικονομικές δραστηριότητες, αγοράζουν και πωλούν στις πιο συμφέρουσες τιμές. Για την επιτυχή έκβαση των σχεδίων τους, φροντίζουν να υπάρχει το νομικό υπόβαθρο, ούτως ώστε οι κινήσεις τους να είναι νομικά καλυμμένες. Βοηθός σ’ αυτό είναι το λεγόμενο ελληνικό κράτος, που στα μάτια των πολιτών φαντάζει ως μια πραγματική οντότητα και δύναμη. Έτσι το κοινοβούλιο που απαρτίζεται από μη Έλληνες και υπακούει σε άνωθεν και έξωθεν εντολές, καλύπτει με εξόφθαλμα ζημιογόνους νόμους, τα αφεντικά. Οι εντός της Βουλής αντιπαραθέσεις και συγκρούσεις, είναι προσυμφωνημένα και ακολουθούν το σενάριο που τηρείται πιστά, για την ύπνωση των πολιτών.

Συχνά ακούμε ειδικά από την TV και τους υπόλοιπους εξαγορασμένους δημοσιογράφους, για τομείς της οικονομίας και κρατικές επιχειρήσεις, πως είναι ζημιογόνα χρηματοδότηση τους από το δημόσιο είναι πεταμένα λεφτά, οπότε είναι καλύτερα να τα πουλήσουμε. Θα σκεφτεί τις, αφού είναι ζημιογόνοι, ποιος θα αγοράσει;; Λογική η ερώτηση. Έλα όμως που εμφανίζονται αγοραστές!!.Έχουν κι αυτοί λεφτά για πέταμα;; Όχι, βέβαια.

Σκοπίμως υποβαθμίζονται και απαξιώνονται πλούσιοι σε απόδοση κρατικοί οργανισμοί, ώστε με την κατάλληλη προπαγάνδα να επικρατήσει στο μυαλό των πολιτών πως η πώληση είναι σωτηρία και εξοικονόμηση χρημάτων. Και οι αγοραστές έναντι πινακίου φακής γίνονται άρχοντες του τόπου.

Η απαρίθμηση αυτών των εγκληματικών εις βάρος της πατρίδας συναλλαγών, είναι μακροσκελέστατη και άκρως απογοητευτική. Και είναι μια πρακτική όλων των κυβερνήσεων μέχρι τώρα. ΟΤΕ, ΔΕΗ, ορυχεία, τρένα, ναυπηγεία, μαρίνες, ενέργεια, λιμάνια.

Τελευταίο και κραυγαλέο κρούσμα αίσχους έναντι του Ελληνικού λαού η πώληση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας και μεγάλου μέρους ακτογραμμής που θεαματικά αναπτύσσεται τουριστικά, σε εταιρεία ξένων συμφερόντων. Το ποσόν;; Ευτελέστατο.

Και μην νομίζετε πως τελειώσαμε. Έχουμε και συνέχεια διότι αυτός ο τόπος κρύβει στα σπλάχνα του τους μεγαλύτερους θησαυρούς του πλανήτη.

Οι ενδιαφερόμενοι πολλοί. Άλλα τα θέλουν τσάμπα. Και η εκποίηση θα συνεχιστεί.

Ως πότε θα το επιτρέπεις;;

Χρήστος Κράγιας

ΔΗΛΩΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ