Όχι άλλα παχιά λόγια κ.Χατζηδάκη

Συνεχίζουμε τον σχολιασμό και αποδόμηση των μέτρων του υπουργού κ.Χατζηδάκη, με την αριθμητική τήρηση έτσι όπως παρουσιάστηκαν.


4. Η φοροδιαφυγή είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο που πλήττει τις οικονομίες των κρατών. Εδώ, βέβαια, ακούμε και βλέπουμε διακηρύξεις και παραστάσεις κυβερνητικών στελεχών να αναφέρονται στον περιορισμό αυτής η και εξάλειψης της. Ομιλεί ο υπουργός περί αδικίας, διότι άλλοι πληρώνουν και άλλοι χαμογελούν υπογείως. Επισημαίνει τον αθέμιτο ανταγωνισμό και μεγαλοποιεί τους στόχους σε υγεία και παιδεία, πράγμα που κάνει το κοινό να “τσιμπάει”. Καταφέρεται εναντίον μεγάλου τμήματος των επαγγελματιών και με τα καταναγκαστικά τεκμήρια κλείνει το μέλλον τους. Η αλήθεια που μας σερβίρει είναι μισή, διότι πιάνει την μαρίδα και αφήνει τους καρχαρίες. Καταλαβαίνετε για ποιους μιλάω που ποτέ δεν πληρώνουν φόρους, βασισμένοι πάνω σε φωτογραφικούς νόμους. Και διαιρεί τους πολίτες με την ρουφιανιά.
Τι εισόδημα δηλώνει κ. Χατζηδάκη η ιατρός σύζυγός σας όπως και άλλων υπουργών;; Ανοίγουν το μαγαζί έτσι για ξεκάρφωμα, για πασατέμπο;;

5. Δημόσια περιουσία είναι ο,τι ελέγχει το κράτος. Η γη μας, οι παραλίες, οι υποδομές. Αυτά όμως εννοείται πως ανήκουν σ’ εμάς, όλους τους πολίτες. Όταν ακούμε αξιοποίηση καταλαβαίνουμε πως θα γίνουν επεμβάσεις για την μεγιστοποίηση της απόδοσης αυτών, προς όφελος του συνολικού πληθυσμού.Τουναντίον βλέπουμε, αφού χαρακτηριστούν προβληματικά και ζημιογόνα, να πωλούνται αεροδρόμια, λιμάνια, παραλίες, ζωτικοί δλδ τομείς της οικονομίας του τόπου. Και η κερδοφορία των νέων ιδιοκτητών και εκμεταλλευτών πετάει εξοργιστικά έξω από την χώρα μας. Και η  δική μας γη και περιουσία δεν είναι πλέον δική μας. Οι ξένοι ιδιοκτήτες θα μας διώξουν προσεχώς από τον τόπο μας.

6. Αναμένει αύξηση εσόδων από μια μαραμένη οικονομία. Και η καλή μας κυβέρνηση θα μοιράσει το πλεόνασμα στις αυξήσεις μισθών και συντάξεων. Χρόνια τώρα σερβίρεται αυτό το παραμύθι και εντείνεται κυρίως προεκλογικά. Ο εξουθενωμένος επαγγελματίας, ο στυγνά εκμεταλλευόμενος εργαζόμενος, ο πένης συνταξιούχος, τρώει την καραμέλα.

Από εξαγγελίες και υποσχέσεις χορτάσαμε, υπουργέ. Επί του πρακτέου όμως μηδέν.

Όσον για την αισχροκέρδεια πλέον ουδείς σας πιστεύει. Αφήσατε να γιγαντωθεί.

Η φωτιά κατακαίει τους πολίτες και με πυροσβεστικό εργαλείο τον κουβά, θα αντιμετωπίσετε την αύξηση του κόστους διαβίωσης και θα τιμωρήσετε τους επιτήδειους.

Η διακόσμηση των Σ/Μ με πολύχρωμα καρτελάκια και τα pass, καταμαρτυρούν την κατάντια μας.

Χρήστος Κράγιας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ: Όχι άλλα παχιά λόγια!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ